Vandaag de dag

Waarom kan onze samenleving tegenwoordig zo lastig maat houden?
De wereld draait inderdaad door! Er is een hele genderdiscussie op gang gekomen die wat uit de hand lijkt te lopen, want bij manier van spreken zouden jongens tegenwoordig hun nagels moeten lakken en meisjes hun baard moeten laten groeien! Er wordt namelijk onderzocht hoe bepalend gendernormen zijn voor de fysieke, mentale en seksuele gezondheid van jongeren.
Natuurlijk moeten meisjes evenveel kansen en keuzemogelijkheden hebben als jongens, en omgekeerd, maar dan wel uit vrije wil en niet opgelegd door mensen die de macht over ons hebben, en ons dicteren wat al dan niet goed is en gelijkwaardig.
Emanciperen kan je niet afdwingen, net zomin als je mensen kan motiveren om gezonder te gaan leven, meer respect voor de natuur te hebben, of verstandiger met geld om te gaan, als ze dat zelf niet willen. Het zit namelijk allemaal in de hoofden van de mensen en veel hangt af van hun opvoeding en intelligentie.
Wanneer je bijvoorbeeld naar een psychiater gaat omdat je je leven wilt veranderen, zal het niet helpen dat de psychiater je zegt hoe je dat moet doen – want dan is het bovendien een hele slechte psychiater met een foute methode – neen, je zal zelf moeten uitzoeken wat de beste manier van leven is voor jou.
Het zit dus allemaal in ons koppeke, en eer daar iets kan aan veranderd worden, zal er een grondige mentaliteitsverandering moeten plaats vinden, en nog veel onderzoek moeten gebeuren, of we moesten net zo’n brein en sterke wil hebben als Nelson Mandela, die 25 jaar onterechte gevangenschap overleefde zonder wrok en haat… en zonder zijn nagels te lakken…😍😍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *