Wie ben ik?

Geboren te Overijse op 11 februari 1949, het jaar dat vrouwen in België algemeen stemrecht kregen. Geboren bij mijn grootmoeder in de Leegheid, bracht ik er ook mijn eerste kinderjaren door. Door omstandigheden droeg ik tot ongeveer mijn twaalfde de naam van mijn moeder; werd daarna geadopteerd door mijn natuurlijke vader. Mijn grootmoeder is en blijft mijn dierbaarste herinnering.

Een heerlijke schooltijd gehad in de Rijksmiddelbare School, gevestigd in het Kasteel ‘Isque’ te Overijse. Mentors voor het leven: mevrouw Irène Dubrunfaut en de heer Louis Dewilder.

Op mijn dertiende schreef ik mijn eerste gedicht en ontdekte ik de kracht en pracht van het geschreven woord.

Na mijn schooltijd gewerkt als winkeljuffrouw, hulpboekhoudster en ambtenaar. Gehuwd in 1968. Van Overijse verhuisd naar Hoeilaart. Uiteindelijk carrière gemaakt als thuiswerkende moeder van een zoon die geboren werd in 1976.

Rond mijn veertigste ingestort en op mijn vijftigste herboren, na jaren psychotherapie en zelfzorg.

Op mijn zestigste, na de dood van mijn ouders, ontdekt dat ik naast een zus, ook een broer heb, en dat een mensenleven één grote leugen kan zijn.

Belangrijkste gebeurtenissen en periodes in mijn leven: het afscheid van mijn grootmoeder, mijn schooltijd, moeder worden, mijn depressies en de daaruit voortvloeiende ommekeer in mijn leven. Het terugvinden van een vergeten waarheid.

Het grootste verlies in mijn leven: op 13 februari 2011 overleed mijn man, Jean-Pierre Joly. Het mooiste geschenk, mijn kleinzoon Reinaert, Jean Joly, die op 25 september 2019 geboren werd.

Ik ben een schrijver. Niet in de betekenis van een beoefenaar van één van de vele schone kunsten, maar als iemand die graag en veel schrijft, niets meer en niets minder.

Met mijn weblog probeer ik bovendien mensen o.a. te motiveren om goed voor zichzelf te zorgen. Voor alles streven mensen naar kwaliteit in hun dagelijkse routine, maar daarbij verwaarlozen ze helaas vaak zichzelf. Uit ervaring weet ik dat zelfzorg belangrijk is om tot een zinvoller, gelukkiger en duurzamer leven te komen.

In gedachten

Ik verwacht niets;
alles wordt mij gegeven.
En wat ik krijg,
neem ik aan.

Micheline Baetens (2003)

11 gedachten over “Wie ben ik?

  • Bedankt, Philip, zal ik zeker doen. Het artikel over je boek is al een paar weken het meest gelezen item op mijn blog!

   Groetjes en succes verder,
   Micheline

   • Beste Michelle,

    Ik zie dat je minimaal 2 beelden van ons gebruikt van onze beeldbank
    Normaal worden hier hoge boetes voor uitgedeeld. Zou je spoedig mogelijk contact willen opnemen, zodat je de beelden waar het omgaat van de website af kan halen.
    Het gaat om het blauwe druifjes beeld, en de papaver nu sowieso.
    Bellen kan naar: 0252420446 liefst even mailen.

 1. Hoi Micheline,

  Vol verwondering en later bewondering heb ik jouw blog bekeken. Ik raakte ontroerd door jouw menszijn, jouw kijk op het leven en jouw creativiteit. Je bent een mooi mens. Ik ga vaker dit blog bezoeken en hoop dan weer verrast te worden.

  Liefdevolle groet.
  Nico

 2. Ik lees hier dat jij een mooi en waardevol mens bent. Ik kom nog meer op bezoek hier…zelf heb ik geen website meer (wel gehad) maar ik schrijf ook gedichten. Begonnen op mijn 14de en op mijn 66ste nog steeds actief. Schrijven is mijn passie…Vele groetjes !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *