Vandaag de dag

Eigenlijk maakt het niet zoveel uit of iemand iets goed of slecht van je vindt, iedereen heeft immers als vanzelfsprekend een mening, zoals iedereen ook gewoon een kont heeft. En toch liever een oprechte afkeuring, dan huichelarij en geslijm. Geraak vooral niet verslaafd aan het goeddunken en de aandacht van anderen, want dan doe je op den duur niets meer!
Het doet er ook niet toe wat je kan en uitvoert, als je het maar met passie doet, en er zelf plezier aan beleeft. Straks ben je weg, en ben je nog enkel stof, en zoals iedereen op deze aardkloot, misbaar en vervangbaar. Het stelt dus allemaal niet zoveel voor.
Wat wellicht niet vervangbaar is, is de natuur. Vandaag zitten er net als gisteren weer veel vogels in de tuin, ook het jaarlijks terugkerende winterkoninkje, wat ik één van onze leukste tuinvogeltjes vind. Hopelijk komt er deze winter ook weer een koppel goudvinken van de versnaperingen snoepen. De vuurrode borst van het mannetje tegen het wit van een sneeuwbui, en je hebt een levende kerstkaart!
En neen, mijn vier katten vangen geen vogeltjes, want die krijgen genoeg te eten en zijn wel opgevoed!😜

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *