Vandaag de dag 11.04.2018

Ik zet dit jaar geen tomaten, komkommers, courgettes,… en dergelijke meer. Neemt veel te veel plaats in en de opbrengst is klein.
Ook niets meer onder plastiek, maar in volle grond en eventueel in kleine serres, zoals spinazie en kervel.
Ook geen kolen meer, lukt toch niet bij mij, maar vooral verschillende soorten sla, boontjes, aardbeien, en allerlei bessen, die in de winkels stinkend duur zijn.
En kruiden natuurlijk, radijsjes en lente-uitjes, altijd lekker in de zomer en vers uit de tuin is een groot pluspunt. Dus vooral dingen die je fris en vers moet eten.
Ik ga de kleine tuinserres zo spoedig mogelijk verhuizen, zodat ik nog voor de ijsheiligen komen (half mei) al één en ander kan kweken.Vandaag al woensdag, het begint af te korten voor David en Audrey, zaterdag middag landen ze al terug in België. Nog een paar dagen Kaapstad en Zuid-Afrika zit erop, en dan wordt het aftellen tot september voor hun huwelijk.
Maar eerst gaan we in juni nog een paar dagen naar Middelkerke, en daar verheug ik mij nu al wel op, het was mijn nieuwjaarsgeschenk.
Er komt een drukke en spannende periode aan, maar wel heel plezant, en we gaan dat dan ook zonder al te veel stress en verplichtingen beleven, want niets hoeft en alles kan. Carpe Diem zou Epicurus zeggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *