Zelfkennis

Deze man doet mij nadenken, spreekt een taal die ik versta, en onderstaand krantenartikel bewijst dat hij ook weet waarover hij praat.
Zijn we onze verworven onafhankelijkheid van denken en voelen weer af aan het geven, dit keer niet aan een god, maar aan o.a. zoekmachines als Google en Amazon? Verliezen we onze intuïtie over wat goed voor ons is, aan de technologie, of gebruiken we die enkel voor wat nuttig is, er over wakend dat we er niet afhankelijk van worden?
Zelfkennis is en blijft de beste kennis!

Toeristen in Zuid-Frankrijk zijn ‘luide gezang’ van krekels beu

DE STANDAARD – 22.08.2018

Houdt u van het geluid van een krekel in de ochtend, als wekker op uw Franse vakantieoord? Prijs u gelukkig, want er zijn andere mensen.

In de gemeente Le Beausset, een dorp in het zuidoosten van Frankrijk, klagen toeristen over het kabaal dat ‘les cigales’, of de krekels, er ’s morgens maken.

Ze maakten hun grieven over aan de burgemeester, met de vraag om in te grijpen. Burgemeester Georges Ferrero vond de klachten zo absurd dat hij met zijn verhaal naar de lokale pers stapte.

Volgens hem beweerden de toeristen in Le Beausset dat ze elkaar niet meer konden horen door de te luide krekels. Het ‘zingen van de cigales’, zoals de inwoners het noemen, zou deze zomer luider dan anders zijn.

Naar eigen zeggen kreeg de burgemeester zelfs de vraag om insecticiden ter beschikking te stellen. Maar zijn antwoord was duidelijk: ‘Als jullie naar het zuiden komen, weten jullie dat er krekels zijn. En daar zijn we trots op!’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *