Vandaag de dag

Ze zeggen dat zwarte katten ongeluk brengen, maar daar geloof ik dus niets van. Sinds ik Remco geadopteerd heb, lijk ik onder een gelukkig gesternte te leven, en er overkomen mij dingen waarom ik niet gevraagd heb, en die ik toch zomaar geheel gratis in de schoot geworpen krijg.
Mijn Amerikaanse correspondentievriend heeft deze blog bezocht en goedgekeurd. Sommigen vragen zich af hoe dit mogelijk is. “Kan hij dan Nederlands lezen?” Neen, maar blijkbaar kan je via Google een vertaalfunctie instellen. Ik weet ook niet hoe, maar aan zijn reacties merk ik toch dat hij mijn schrijfsels begrepen heeft.
Ik heb ondertussen ook een mailtje ontvangen van zijn zoon en in het Nederlands beantwoord. Ik begrijp Engels en ik kan het ook lezen, maar schrijven lukt mij (nog) niet.
Dit is meteen ook de laatste “Vandaag de dag” van 2017. Het jaar is goed geweest, heel goed zelfs, en er liggen nieuwe wegen open, nieuwe wendingen, nieuwe levensfases voor jong en oud.
Ik zal aanvaarden wat op mij afkomt en zowel toeval als het lot hun spelletje laten spelen, en ik weet met zekerheid dat het de moeite zal zijn, zolang we kunnen verlangen zonder per se te moeten hebben.
Ik wens een gezond en voorspoedig 2018 aan iedereen die ik nu al graag zie, en nog zal graag zien in de toekomst.

BESTE WENSEN

We denken
Dat de aarde van ons is.
Waarom behandelen we haar dan zo ruw?

We willen
Dat onze vrienden gelukkig zijn.
Waarom zijn we dan zo veeleisend voor elkaar?

We vinden
Dat een mooi leven een recht is.
Waarom verknoeien we het dan zo vaak?

Zorg goed voor de aarde, de mensheid, en jezelf.
Beste wensen voor 2018.
Micheline Baetens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *