Vandaag de dag

Deze foto stond vandaag in krant. Raden wat hij ons toont? Ik dacht eerst dat het ijskegels waren, tot ik het artikel las.
Rijke inwoners van de Engelse stad Bristol  hebben namelijk scherpe punten gemonteerd op takken van bomen, om  te voorkomen dat vogels in de bomen gaan zitten waardoor hun uitwerpselen op de dure geparkeerde auto’s terechtkomen.De punten worden normaal gesproken gebruikt om te voorkomen dat vogels gaan nestelen in nissen van gebouwen. Maar de bewoners van een exclusief deel van Bristol hebben ze aan de bomen genageld, waardoor die “letterlijk onbewoonbaar zijn geworden” voor vogels.
Zover is het dus gekomen met de menselijke overheersing en hoogmoed tegenover de natuur, en het is ook weer een bewijs dat wie veel geld heeft zich alles kan veroorloven. De bomen staan bovendien op particulier terrein, waardoor de overheid hiertegen niets kan ondernemen.
Het is een cliché, maar het is toch af en toe zo, dat ik hoe beter ik de mensen leer kennen, hoe meer ik van de dieren en de natuur ga houden.
Vandaag begint de winter en is het de kortste dag van het jaar. In mijn tuin worden de vogels al gevoederd en hij is ook verwilderd genoeg om een hen een veile schuilplaats en nestruimte te bieden. En ik heb ook geen auto…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *