Vandaag de dag

Meningen verschillen en daar spelen veel factoren een rol in: je karakter, je opvoeding, je afkomst, je geslacht, je intelligentie, je al dan niet politieke overtuiging… maar vooral je levenservaringen, want die zijn de leidraad van je verdere leven, denken en voelen.
Vandaar ook dat er zo vaak discussies ontstaan die op niets eindigen, en waarbij het grote gelijk ontbreekt, want het grote gelijk bestaat niet eens. In feite hebben we allemaal gelijk, wel op voorwaarde dat we eerlijk zijn met onszelf en met de anderen.
En daar zit vaak het probleem. Persoonlijke frustraties en ontkenning van de waarheid, kunnen er voor zorgen dat een meningsverschil een straatje zonder einde wordt, en men maar blijft weerleggen wat de ander denkt of zegt tot alles eindigt in een ruzie, of erger nog, in een oorlog.
Nochtans is gelijk krijgen van weinig belang, zolang jij maar je ziel niet verkoopt en weet waar je voor staat. De mening van de anderen is daarbij evengoed als die van jou, want je weet meestal niet wat iemand drijft en welke persoonlijke ervaringen ertoe leiden dat die persoon denkt wat hij of zij denkt. Zolang de waarheid maar geen geweld wordt aangedaan, is elke mening de juiste.
Van mening verschillen is trouwens een uitstekende manier om elkaar beter te leren kennen en goede vrienden te worden, want je weet tenminste wat je aan elkander hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *