Vandaag de dag

Ik ga het nog maar eens over Facebook hebben, omdat ik het ook over mijn zoon wil hebben.
Ik moet wel voorzichtig zijn met wat ik zeg, omdat ik niemand wil kwetsen of in vakjes duwen, want dat heb ik zelf ook niet graag. Maar dan wordt het wel wat moeilijk om iemand te beschrijven. Dus lezer neem elk etiketje met een grove korrel zout en vergeef me als ik totaal verkeerd ben, want de mensen, of liever gezegd de mannen, waarover ik het heb, ken ik niet persoonlijk, en enkel van op Facebook.
Ze zijn namelijk ook niet voor één gat te vangen, maar ze zijn eerlijk (denk ik toch!), open en toch ook weer niet, uitgesproken grappig, dat zeker, en ze houden van mooie en goede muziek in de meest uiteenlopende genres.

Maar waarom vertel ik dat nu? Wel die mannen doen mijn terugdenken aan het feit dat ik ook een zoon heb rondlopen, die in zijn apenjaren eveneens wel een wat een speciale muziek interesse had, en ik werd toen van alle kanten gewaarschuwd voor die zwarte kleren, die “metal dinges”, die vreemde, duivelse uitspraken en de foute vriendjes.
Maar als moeder wist ik wel welk vlees ik in de kuip had, en ik was zo sluw om dat duivels muziekgroepje hier in de garage onderdak te bieden, zodat ik meteen ook op de hoogte was van alles waar ze mee bezig waren. Het “geluid”, ondanks de eierdozen die ze aan het plafond geplakt hadden, nam ik er dan maar bij.

David en ik hebben er een familievriend aan overgehouden, en die zit nu keurig bij de politie in Antwerpen, en David die is ambtenaar en zorgt voor ons pensioen. Dit jaar gaan ze in april allemaal samen naar Afrika omdat Alwin daar met zijn Zuid-Afrikaanse Greet gaat trouwen. Greet en Alwin wonen in Burcht, en hebben twee kindjes, Runa en Sigr. In september volgt dan in Overijse het huwelijk van David en Audrey, en die worden dan hopelijk voorgoed, mijnheer en mevrouw Joly-Gillet.
Dus nooit vooroordelen hebben, zoals toen in mijn omgeving het geval was. Ik denk trouwens nog altijd dat hypocrisie veel schadelijker is dan een paar ‘vulgaire’ uitspraken en ‘duivelse’ muziek.

Eén gedachte over “Vandaag de dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *