Vandaag de dag

Ik heb sinds 2009 een Facebook account, en vandaag liet Zuckerberg, de stichter van Facebook, ons via de kranten weten dat hij Facebook gaat aanpassen en nog socialer maken.
https://www.hln.be/ihln/internet/facebook-gaat-je-tijdlijn-helemaal-anders-opbouwen-dit-is-wat-er-precies-verandert~a321e246/
Na het lezen dit krantenartikel, maakte ik mij volgende bedenking: ik heb nu zo een 90-tal vrienden op Facebook. Stel ik zeg morgen mijn account stop, hoeveel vrienden zal ik dan nog voor mijn verdere leven overhouden, denk je??? 90? een handvol? geen?
Ik zelf kom niet heel vaak onder de mensen, zoals wie mij kent al weet, dat is zo gegroeid na de dood van mijn man, en nadat mijn zoon elders ging wonen. Gedeeltelijk, en vooral in het begin, is dat omdat ik geen vervoer heb, buiten het dorp woon, en zo weinig mogelijk mensen wil lastig vallen en zelf mijn plan wil kunnen trekken.
Ondertussen is dat wel een manier van leven geworden, en heb ik mij volledig aangepast. Ik organiseer hier o.a. zelf thuis dingen die ik anders in het verenigingsleven deed, en ben beginnen tuinieren.
Zonder Facebook en internet dreig je echter wel geïsoleerd te geraken, want er is buiten niemand die je mist, maar ik ben nogal redelijk creatief en nu ben ik blij met al die extra tijd voor mezelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *