Vandaag de dag

Indien men mij ooit in een rusthuis zou willen krijgen, zou dat voor mij wel heel problematisch zijn, want daar stoppen ze de mensen van vijf uur al in bed, en ik heb deze nacht nog tot twee uur naar een steengoede film zitten kijken.
Spotlight heet de film. Spotlight is een team van onderzoeksjournalisten die in Boston in de VS een groot schandaal rond kindermisbruik in de kerk, blootlegde. Waar gebeurd trouwens!
We hebben hier in BelgiĆ« een paar jaar geleden ook zo een schandaal gekend, en de hypocrisie en het machtsmisbruik van Rome en konsoorten onder ogen moeten zien. En die gasten zitten ook nog altijd niet in de gevangenis waar ze thuishoren, terwijl “gewone” pedofielen daar wel naartoe vliegen.
Ik ben niet gelovig en heb mij ook laten ontdopen. Ik begrijp niet dat veel mensen nog wel kerkelijk zijn, en kinderen nog altijd buiten hun wil mogen gedoopt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *