Vandaag de dag

Veel wind vandaag, “protjesweer”, zegt mijn zoon, “slecht weer voor de zottekes”, zegt de volksmond. Eén en ander is weer omgevlogen in de tuin, gelukkig zonder veel erg, en de kippen zitten met natte voeten.
Catalaanse onafhankelijkheidsmars in Brussel, met veel wapperende vlaggen. Europa zal haar tenen moeten uitkuisen om die geestdrift te blussen. Ik voel altijd sympathie voor wie vredelievend strijdt voor meer vrijheid en eigenheid, en kies meestal de zijde van de underdog, dat is gewoon mijn aard, en heeft niets met politiek te maken.
Een 400-tal Catalanen zijn gelogeerd in Overijse, en ze worden vanavond door Vlaamse vrijwilligers en vrienden vergast op een warme maaltijd en typisch Vlaamse kost.
Ik ga ook traditioneel koken vandaag, er staan mosselen met frietjes op het menu, en ik ga ook een cake bakken, om het plaatje compleet te maken.
Veel meer staat er niet op het programma, want het is zoals ik al zei slecht weer voor de zottekes, dus blijven we veilig binnen en gedragen ons een beetje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *