Vandaag de dag

We gaan alles zodanig gelijkschakelen, dat er op den duur geen nuances meer mogelijk zijn, en alles wat we doen of niet doen, één slappe, smakeloze brij wordt waaruit alle enthousiasme, uitdaging, ambitie en voldoening verdwenen is.
Gelijkheid bestaat niet, gelijkwaardigheid wel en diversiteit ook, het andere, het afwijkende en het ongewone.
Niemand gaat op den duur nog tevreden zijn en plezier hebben in wat hij of zij doet, en wat zal overblijven zal dan wel gelijk zijn, maar is het nog boeiend en verrijkend? Streven naar gelijkheid is niet verkeerd, maar blind zijn voor verschillen, is dodelijk. Tegenwoordig mogen zelfs meisjes niet meer anders zijn dan jongens en omgekeerd. Alsof men daarmee de discriminatie van vrouwen zou kunnen wegwerken, en mannen minder macho. De natuur manipuleer je beter niet, want dan gebeuren er rampen! Laat de evolutie maar haar werk doen, maar dan wel uit eigen wil.
Ik word hier zo moe van, als ik zie hoe mensen zich uitsloven om iets te bereiken wat een utopie is en bovendien niemand zal beter of gelukkiger maken. En maar luidkeels blijven roepen dat iedereen uniek is, terwijl er eenheidsworst gefabriceerd wordt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *