Vandaag de dag

De eerste sneeuw is gevallen! En in Overijse beleven mijn schoondochter en mijn zoon hun tweede draaidag voor een televisieprogramma dat in de lente 2018 op tv komt. Ze draaien van 8 tot 8 vanavond en ik ben benieuwd om te horen hoe het geweest is. Voorlopig mag ik echter nog niets meer vertellen, en dat is begrijpelijk.
Gisterenavond op Canvas naar Gek en Geniaal gekeken. De bekende Vlamingen en Nederlanders waren er wat teveel aan, maar de rest was inderdaad geniaal. Wat mij echter het meest geraakt heeft is de grote eenzaamheid waarmee deze mensen geconfronteerd worden.
Uit ervaring weet ik dat mensen die psychisch lijden meestal in een isolement terecht komen. Het is ook moeilijk te begrijpen wat je meemaakt, maar je hoeft toch niet te begrijpen om een hand vast te houden, of een paar lieve woorden te zeggen, en liefst ook de juiste woorden…
We moeten nog veel leren van elkaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *