Vandaag de dag 26.06.2018 (2)

Waarom heeft de ene het wel en de andere niet, de “drive” om dingen te veranderen en rechtvaardiger te maken?
Ik heb het al gezegd, onverschilligheid is dodelijk, maar die drang om het juiste te willen doen ook. Want je loopt tegen zoveel muren, je ondervindt zoveel tegenstand, dat het je emotioneel uitput.
Ze noemen je een idealist, een perfectionist, ze zeggen dat je overdrijft en je bij de dingen moet neerleggen.”Loslaten” is het modewoord.
En dat doen de meeste ook, elkaar loslaten, niet meer omkijken, je voeten eraan vegen, en eens een goei pint gaan drinken. Tot de dag dat hen iets overkomt, dan helpt die pint niet meer, en hoor je ze zagen en klagen tot op de maan.
https://www.youtube.com/watch?v=UlDpkV-eK8g&feature=youtu.be
Gelukkig zijn er dan die anderen, die onnozelaars die blijven geloven in een betere en vooral rechtvaardiger wereld, en die wel reageren op een kreet om hulp.
Tegenwoordig wordt je eerder afgestraft als je je kwetsbaar, empathisch en open opstelt, dan wanneer je nog enkel naar je eigen navel staart.
Een harde wereld? Toch een verharde wereld, vind ik, en soms vraag ik mij af, of ik niet beter op een eiland zou kunnen gaan wonen, dan tussen de mensen.
https://www.youtube.com/watch?v=v4dTYpn5LHw
De laatste tijd had ik nogal wat emotionele problemen, en dat was duidelijk te merken op Facebook, en hier op mijn website. Gelukkig lijken nu de grootste zorgen weer voorbij, al is nog niet alles opgelost.
Een paar van dieĀ  vijfenveertig “Fakebook” vrienden hebben in een berichtje gevraagd wat er aan de hand was. Enkele reacties waren heel oprecht, anderen vlakaf uit nieuwsgierigheid.
Durven of kunnen we het niet, informeren op een empathische manier naar elkaars miserie en gevoelens?
Zouden ze kinderen dat op school niet beter onderwijzen, dan godsdienst of moraal: terug leren inzitten met elkaar en wel op een manier dat het deugd het doet, en niet omdat het moet of uit nieuwsgierigheid. Psychiaters zouden heel wat minder werk hebben!
Ooit zei een dokter mij eens, toen ik vroeg waarom niemand reageert als hij anderen in moeilijkheden ziet, “dat de mensen al genoeg van hun eigen aan hun hoofd hebben”.
Mijn lijkt eerder, dat ze allemaal vinden dat het leven vooral moet leuk zijn, zoals een spelletje voetbal, of een hele serie onnozel grappen op Facebook.
Sociale media, noemt dat dan! Lijkt mij eerder een heel slecht gekozen benaming voor iets dat alleen maar leuk mag zijn, en veel minder sociaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.