Vandaag de dag 25.04.2018

Als ik ooit een tweede leven krijg, wil ik geboren worden als een jongen, en dan doe ik net zoals in de film “Into the Wild”. Dan trek ik de wijde wereld in, te voet, en alles en iedereen achterlatend. Misschien geraak ik dan wel niet verder dan het ZoniĆ«nwoud, maar het moet een heerlijk gevoel zijn, om aan zo’n avontuur te beginnen en te kiezen voor de totale vrijheid. Prachtige film, en prachtige muziek!!!

Ik denk, na het bekijken van deze film, dat er mensen zijn die “wild” geboren worden en “wild” blijven. Mensen, die net zoals de jonge man in dit waargebeurd verhaal, niet kunnen aarden in een hypocriete wereld. Het zijn mensen die “het systeem” nooit helemaal zullen aanvaarden, die altijd zullen blijven dwarsliggen, lastige vragen zullen blijven stellen, en de dingen helemaal anders zullen willen doen, dan de rest van de mensheid. Dat zijn mensen die hun natuur, hun ware aard, niet zullen verliezen, volgens hun eigen regels zullen blijven denken en handelen, en waarvan men zal zeggen dat ze “ongewoon” zijn.
Ik ken gelukkig zo een paar mensen, waarvan ik weet, die zijn nog echt, die dragen geen masker, die ga je de mond niet snoeren, die zullen blijven rebelleren tegen onrecht en bedrog.
Ze zijn misschien niet beter dan de rest, maar ze zijn tenminste echt, en waarachtig, en je weet wat je eraan hebt. Ze zullen je niet manipuleren om hun zin te krijgen, en ze zullen je ook niet sparen als de waarheid moet gezegd worden.
Ze hebben vele gebreken, zijn zeker geen perfecte, brave, volgzame individuen, maar juist dank zij hun zwakheden, zo waardevol en menselijk.
Ze zijn een geschenk, zonder verpakking en zonder strik, maar je weet dat wat je krijgt geen namaak is, maar authentiek!
“Into the Wild” is een indrukwekkende, inspirerende film over iemand die alles achterlaat, zijn uitgestippeld leven verwerpt, zijn eigen weg probeert te vinden, en de krachten van de natuur, die voor hem het enige echte zijn, tracht te overwinnen.
Ik zou zijn moeder niet willen zijn, maar ik heb ontzettend veel bewondering voor mensen zoals Christopher McCandless, en die mensen moeten niet eens zoals hij tot het uiterste gaan, enkel gewoon zichzelf zijn.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Chris_McCandless

En nog een bedenking. Wat is nu de wildernis, het onherbergzame Alaska van “Into the Wild” of wat je ziet als je over het viaduct van Vilvoorde rijdt…?Vind je eigen bus, en het mag voor mij ook een trein zijn! Maar om dat te begrijpen moet je eerst de film gezien hebben…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *