Vandaag de dag 24.04.2018

Elke nacht gaan slapen met een plan wat je de volgende dag gaat doen, en dat dan ook effectief kunnen doen dat is toch ook vrijheid, en niet van de minste!
Veel mensen van mijn leeftijd, zijn niet meer in staat om hun huishoudelijke taken zelf uit te voeren, maar ik heb niet voor niets destijds op school een speciale prijs gekregen voor “Volharding”. Ik zou het vreselijk vinden moest ik voor alles hulp moeten vragen, en eigenlijk zit wilskracht voor een groot deel in je hoofd.
Mensen gaan er te vlug vanuit dat ouderdom hun minder mobiel maakt en dat is misschien voor een deel inderdaad ook zo. Maar dan doe je het gewoon op een andere manier en je past je ritme en werkwijze aan.
Bovendien met ouder te worden krijgt men ook meer “vrije tijd”, en de zelfbeschikking over die tijd, dus kan je gerust je gang gaan zonder per se alles te moeten. Wat vandaag niet lukt, is voor morgen, of voor overmorgen.
Ik ben weer fel content van mijn dag, wat gepland werd, heb ik ook volbracht, en het resultaat mag er zijn.
Natuurlijk heeft klagen en zagen ook zijn voordeel, en de leeftijd als excuus gebruiken om in je luie zetel te blijven zitten ook. Niets voor mij echter, al heb ik vanmorgen wel eerst naar een mooie film gekeken, maar ook dat was gepland. Dus wees gerust het is niet al werken wat de klok slaat, maar het is vooral genieten, en zich voldaan voelen, zoals na een goeie maaltijd of een flinke vrijbeurt.
Het leven is genieten, en liefst zo afwisselend mogelijk en met zo weinig mogelijk beperkingen, beperkingen die we uiteindelijk in de meeste gevallen onszelf opleggen.
Ga er voor, het leven is veel te kort om bij de pakken te blijven zitten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *