Vandaag de dag 23.02.2018

Regeltjes, er zijn zoveel regeltjes waaraan we ons dienen te houden, vanaf onze geboorte tot aan onze dood. En we stellen er ons meestal geen vragen bij.
En wie stelt die regels trouwens op?
Momenteel is een zekere Thierry Baudet, een Nederlands rechts politicus, er voor te vinden dat masturberen strafbaar wordt. De jonge heer, vindt namelijk dat hij zichzelf moet sparen voor zijn vriendin, en hij is een ware kruistocht tegen masturbatie begonnen.

Of dat ook geldt voor alleenstaanden, weet ik niet, maar als we weten dat masturberen onze gezondheid bevordert, zowel geestelijk als lichamelijk, zou ik er maar niet mee stoppen.
Dit maar om te illustreren dat regeltjes ook maar gemaakt zijn door mensen, en soms met heel slechte bedoelingen. Regeltjes zijn gemaakt om ons in de maat te laten lopen, macht over ons te hebben, en ons te manipuleren.
Een maatschappij moet geordend zijn, want anders wordt de onrechtvaardigheid nog groter dan ze nu al is, maar daarnaast moet een mens zelfstandig denken, en zelf uitmaken, wat al dan niet zinvol is, en zolang men anderen niet benadeelt, denk ik dat we wel een aantal verbodenen over boord kunnen gooien.
Bovendien, het is niet omdat je je aan de regeltjes houdt dat je per se een goed mens bent. Soms moet je de regel overstijgen, zelfs om ook anderen te kunnen helpen. Denk maar aan Robin Hood!
Er zit van jongs af aan zoveel in waardevols ons, dat door regeltjes en wetten, genadeloos wordt dood geklopt. Het begint al in de kleuterklas met binnen de lijntjes te moeten keuren, terwijl de mooiste tekeningen spontaan ontstaan.
Daarom moeten we kritisch blijven, en met een open geest naar de wereld en de mensen kijken, want door regeltjes ontstaan er ook veel vooroordelen, die met ons aller toestemming in stand gehouden worden. En als we willen dat er af en toe iets verandert in de wereld zullen we enkele regels bewust en met voorbedacht rade moeten overtreden!

4 gedachten over “Vandaag de dag 23.02.2018

  1. Voor de feiten: Baudet wil geen regelgeving opleggen met betrekking tot masturbatie. In een interview met de Nederlandse evenknie van het roddelblad (sensatieblad) Story heeft hij gezegd: “Ik merk dat ik zó verliefd ben dat ik geen oog heb voor andere vrouwen. Ik wil zelfs niet eens meer masturberen, omdat ik haar daar tekort mee zou doen. Ik wil me geheel ter beschikking kunnen stellen aan haar.” Een volledig persoonlijke onthulling, die best nog romantisch is. Wat maakt De Morgen van deze quote: “De rechtse kruistocht tegen masturbatie”. Niet echt correct, maar wel een leuke woordspeling (kruis-tocht).

    Wat mij betreft: masturbatie moet kunnen, maar het mag niet uit de hand lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *