Vandaag de dag 22.02.2018

Sinds al die tijd dat ik alleen leef, begin ik meer en meer te beseffen dat de liefde niet goed verdeeld is in de wereld: zij die er ontvangen, willen er geen, en zijn die er willen, vinden er geen. Wat een dwaze, onhandige mensheid, die zoiets voor elkaar krijgt!
Misschien moeten we dus de liefde heruitvinden. In elk geval zoals het er nu aan toegaat, werken de meeste relatievormen niet.
Of is het de mens zelf die niet geschikt is voor de liefde, zijn we misschien niet “geschoold” genoeg, en zijn we er misschien niet voldoende op voorbereid? En hoe gaan we dat dan anders aanpakken? Een vak van maken in de scholen, wat meer investeren in onze gevoelens, in plaats van in ons verstand, of is het juist het verstand dat ontbreekt?
Ik weet het niet. Misschien zijn er mensen die het wel weten, psychiaters, filosofen, wetenschappers… en al wie hierover zo goed kan praten, en er boeken over schrijft. Of zijn het eerder de kunstenaars, de schrijvers, de dichters, die ons de liefde beter kunnen doen begrijpen?
In elk geval mij maakt het ongelukkig, dat de nood aan liefde zo groot is. Dit is ook een vorm van armoede, een gebrek, een handicap, en een verdomd trieste zaak, waar dringend iets moet aan gebeuren.
Een betere verbinding maken met elkaar, zoals we verbinding maken met internet over de hele wereld, misschien moeten we daar in de eerste plaats wat meer werk van maken, eerst kijken of dat wel helemaal in orde is, en er geen draadjes zomaar los bijhangen, waar we geen benul van hebben waar die moeten voor dienen. Waarschijnlijk moeten we daar eerst wat meer tijd in steken, voor we aan het grote werk,  dat een relatie toch is, beginnen.
Maar eigenlijk weet ik het ook niet echt. Ik enige wat ik weet, is wat ik zelf verlang van een relatie, en vermits ik dus nu al zeven jaar alleen leef, lijk ik er ook niet echt veel van te bakken, en zal ik mij nog lang heel veel vragen mogen stellen.
Gelukkig heb ik al wel verbinding met internet, en kan ik mijn vragen dus ook aan de wereld  laten lezen, en wie weet, is er ergens één of andere knappe slimmerik nog wakker, die mij straks met heel veel liefde alle antwoorden op een gouden schaaltje komt brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *