Vandaag de dag 18.02.2018

Ik denk dat ik het begin te begrijpen, waarom liefde niet eeuwigdurend is, want al die mannen en vrouwen zoeken naar de liefde zoals die beschreven wordt in dikke boeken, en luidkeels bezongen wordt in alle talen en over de hele wereld.

Die liefde, die is namelijk veel mooier en intenser dan wat de alledaagse sleur met de liefde doet. Dus één goede raad vermijdt sleur en neem de tijd om die te doorbreken, zodat het wonderlijke en verrassende kan blijven geschieden.
Want echt, het gras is niet groener aan de andere kant van de heuvel, en het is alleen maar anders tot je dat ook weer ontdekt hebt en bewandeld hebt. De kunst is om het gras in je eigen tuintje, en op je eigen heuvel groen te houden.
Wees dus creatief, ook in de liefde, lees al die mooie teksten en luister naar die warme liedjes en laat je erdoor inspireren om er zelf wat mee te doen, en dat moet toch zo moeilijk niet zijn. Als je de kookrecepten van een grote chef kan omzetten in dagelijkse kost, kan dat met de liefde toch ook.
Spreek dat vooral af als je aan een relatie begint, dat jullie je best gaan doen om de liefde fris te houden, en dat jullie elkaar gaan blijven inspireren zoals al die mooie woorden en klanken dat doen.

k ben moe, ik heb vandaag
je borst tien keer
niet aangeraakt, lieve woorden
niet gezegd, gedacht aan je nagels
in mijn rug die een eeuwigheid achter
mij ligt en waaruit ik vanmorgen
ben opgestaan als uit een bed.

Ik geloof niet dat ik het kan:
niet van je houden. Drinken
en je niet vergeten,
dat kan ik. En iedere dag een beetje
sterven, zodat het tenslotte slechts
een koud kunstje wordt.

Herman de Coninck

Dan moet het lukken om het levenslang vol te houden, ook al sleurt het dagelijkse leven jullie liefde door regen en wind, want dan juist moet je vechten voor elkaar, en wat in de beginjaren kon, moet toch ook lukken met veel meer levenservaring en wijsheid. (Voor David en Audrey)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *