Vandaag de dag 16.07.2018 (2)

Mensen, behandel de kinderen van vandaag goed, want ze dragen het hun hele leven mee, en morgen hun kinderen, en de kleinkinderen, en elke generatie na hen!
Is het dat misschien wat ze de erfzonde noemen? Niet geboren worden als een wit blad papier maar al een heel boek bij je dragen?

http://www.rememberwhoyouare.be/

En dat boek hebben we allemaal bij ons als we op de wereld komen, het ene is een mooie roman, het ander een waar horrorverhaal.
Onderzoek naar onze genen dat kennen we al, maar onderzoek naar welk de invloed is van ons verleden, en dat van onze voorouders en wat die meegemaakt hebben, en welk een invloed dat heeft op de volgende generaties daar heb ik nog niet veel over gelezen, al weten we wel dat onze geschiedenis heel erg belangrijk is, want het is algemeen geweten dat wie zijn geschiedenis niet kent ook zijn toekomst niet kent, en die zal dan ook dezelfde fouten blijven maken.

https://www.youtube.com/watch?v=BwdKwP9p948

Om wanhopig van te worden? Neen toch, want we kennen immers allemaal het liedje van Bram Vermeulen, over die steen die we kunnen verleggen in de rivier, waardoor die anders gaan stromen. En met zo een steentje lopen we allemaal op zak!
Maak werk van jezelf, en dat kan je in de eerste plaats doen, door zelfkennis en door heel eerlijk te zijn met jezelf. Dat laatste vooral, want inderdaad we zijn niet perfect, en die imperfectie onder ogen durven en willen zien is een eerste aanzet tot verandering.
Het zijn niet de anderen die onze grootste vijand zijn, neen, dat zijn we vaak zelf. Ik betrap er mezelf ook nog altijd op, en dat uit zich vaak wanneer ik verdrietig ben. Wellicht spelen de triggers van vroeger dan nog een spelletje met mij, en dan word ik weer zelfdestructief, en kan ik maar beter eerst mijn verdriet verwerken, voor ik mij weer onder de mensen begeef.
https://www.youtube.com/watch?v=tSZuHs7eW5s
Maar dit weten en onder ogen zien, is al heel veel, om dingen te proberen veranderen, en dat kiezeltje in je zak te gebruiken.
En misschien, heel misschien, verandert er op een dag niet alleen de loop van de rivier, maar daardoor ook de loop van de levens rondom jou. Dus een beter mens worden, betekent meteen ook dat we betere medemensen krijgen.
Werk aan de winkel dus!

 

2 gedachten over “Vandaag de dag 16.07.2018 (2)

 1. hey Micheline,
  weer een interessant stuk. Je schrijft daar “Onderzoek naar onze genen dat kennen we al, maar onderzoek naar welk de invloed is van ons verleden, en dat van onze voorouders en wat die meegemaakt hebben, en welk een invloed dat heeft op de volgende generaties daar heb ik nog niet veel over gelezen” Wel ik heb een vriendin die onder andere familieopstellingen doet, ik denk dat je haar site wel interessant zal vinden. http://www.rememberwhoyouare.be/
  Ik heb ooit een keer kunnen deelnemen aan zo een familie opstelling en het zal mij altijd bijblijven. Ik was er zeer sceptish maar met een open geest naartoe gegaan, maar weet nu hoe goed zo een familieopstelling werkt.
  We dragen veel mee van onze voorouders, onlangs las ik een artikel over een onderzoek over DNA waarin men schreef dat we ook (familie) ervaringen meekrijgen. Als ik het terug vind stuur ik het je door.
  Ondertussen hoop ik dat jij je kwelgeesten kapot krijgt 😉
  Blijven schrijven, ik weet dat het helpt, ik ben er ook mijn moeilijkste periodes mee doorgekomen.
  Dikke knuffel
  Greet

  • Hier ben ik heel erg blij mee, Greet. Ik ga zeker de website bezoeken!!! Het boeit mij enorm, want ik ben ervan overtuigd dat een kind niet geboren wordt met een wit blad papier, maar met een hele voorgeschiedenis. Bedankt en veel liefs terug.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *