Vandaag de dag 16.06.2018

Moest ik nu, dezer dagen, niet kunnen schrijven, ik geloof dat ik de muren opliep van ongedurigheid!
Soms wordt ik bang, dat dit allemaal te heftig is voor iemand zoals ik, die vroeger gemakkelijk een paniekaanval kreeg, als ze de controle verloor.
Want de controle ben ik wel degelijk voor een stuk kwijt nu. Als je je lot voor een groot deel aan een ander verbindt, dan geef je ook voor een groot deel de alleenheerschappij over je leven op. Dan neem je een heel groot risico dat veel onzekerheid en ja, zelfs voor een stuk onveiligheid inhoudt, zeker als je die ander ook je hart hebt geschonken.
Opeens ben je veel kwetsbaarder geworden, en wie dan niet durft vertrouwen in de liefde, is er aan voor alle moeite. Het is dat, of je blijft alleen.
Vertrouwen is het allerbelangrijkste in een relatie, want wie niet kan vertrouwen kan zich ook niet geven, en wie zich niet kan geven die zal nooit goed kunnen beminnen.
Ik ben nu echt geen expert in de liefde, hoor, maar dat weet ik dus ondertussen wel, dat elke relatie staat of valt met vertrouwen.
En hoe weet je dan dat je iemand kan vertrouwen? Wel, dan moet je weer vertrouwen, maar dit keer op jezelf, je mensenkennis, je levenservaring, vertrouwen ook op je inzicht, je intuïtie, je gezond verstand, je hart ook. Alle materiaal boven halen, alles wat je in huis hebt, en gedurende je voorbije leven verworven, verzameld en geleerd hebt.
Maar wees gerust, je staat er niet alleen voor, er is ook de andere, en die zal door te zijn wie hij of zij is, te doen wat hij of zij kan en wil, je vertrouwen al dan niet doen groeien.
Het is in de liefde zoals met alles, je gaat ervoor met alle bagage die je hebt, en het lukt of het faalt., en zeker is dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn zal zijn, zou ook wat banaal zijn, maar dat alles zal afhangen van de inzet, de passie, en de volharding. ‘Volharden in de liefde’, is er iets beter dat je kan doen als mens, om van je leven iets moois te maken?!

https://www.youtube.com/watch?v=l9vWBWEGEnM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *