Vandaag de dag 15.07.2018

“Je moet u alles zo niet aantrekken zeggen ze dan, veeg er wat meer je voeten aan, je moet wat harder worden en alleen aan jezelf denken, je moet daar niet mee inzitten, niet naar kijken, niet naar luisteren, want het is daarvan dat je ziek wordt.”
Wel, dan worden we maar ziek!!!
Wanneer men tegenwoordig de wereld wat “negatief” bekijkt, komt er direct van alle kanten protest. Maar jammer genoeg heb ik geen roze bril en nog minder ben ik stekeblind. Integendeel ik lijk wel alles, zoals mijn zoon het zo mooi formuleerde, door een vergrootglas te zien, of misschien wel van onder een microscoop.
Gedachten en gevoelens indelen in categorie├źn is trouwens zinloos, want ze zijn niet wit of zwart, en ook niet goed of slecht, en nog minder positief of negatief. Ze ZIJN!Bovendien wie zegt dat positieve gevoelens en gedachten zo positief zijn?! Is die joelende menigte die tegenwoordig rond het voetbal hangt, positief bezig, of enkel verdwaasd en opgefokt? Is het negatief van te vinden dat het nu beter zou regenen dan dat de zon blijft schijnen?
En nog straffer, is verdriet, twijfel en onzekerheid, negatief, of is het gewoon des mensen, en mogen we blij zijn dat we die gevoelens en gedachten hebben?
Gevoelens en gedachten zijn wat ons mens maakt, en het grote probleem zijn niet zij die ze hebben, maar wel zij die er niet kunnen mee omgaan, en ze dus verwerpen of negeren. Wijs dus elkaars gevoelens en gedachten niet af, ook al zijn ze dan negatief!
Ziezo, en dat het nu maar vlug regent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.