Vandaag de dag

Geen klusjeszaterdag deze week.
David is vrijdag geweest, want zaterdagmorgen moest hij in Overijse naar de begrafenis van een jonge mens die op een dramatisch wijze gestorven is. Daarna reden ze naar Mechelen om hun Zuid-Afrika reis te bespreken, want in april gaan ze voor veertien dagen naar Kaapstad. Een week geleden zijn ze ingeƫnt, en zijn ze ook hun malariapillen gaan halen.
Na Mechelen reden ze dan door naar Herstal, naar de papa van Audrey. Die heeft een tijdje geleden in Franrijk een ongeval gehad met het rotsklimmen. Ze blijven daar overnachten en komen morgen terug naar huis. Hopelijk valt het weer wat mee om te rijden, want het is tegenwoordig elke dag ander weer.
Ik heb dus een lang alleenzaam weekend, maar we gaan niet zielig doen, en het ons wel gezellig maken. Met alles wat er tegenwoordig binnenkomt via tv of internet, kan een mens zich moeilijk alleen voelen op de wereld.
En verder is er het geschreven woord dat telkens en telkens weer onze horizon verbreedt. Zo raad ik momenteel alle mannen aan om met Valentijn de poĆ«ziebundel “Melk en honing” van Rupi Kaur voor hun lief te kopen, en hem vooral eerst zelf uit te lezen. Gegarandeerd succes bij het lief! En misschien moeten die mannen, wanneer woorden hen ontbreken om hun dames op te hemelen en te verleiden, daar dan af en toe ook eens iets uit voorlezen, en dat hoeft heus niet alleen met Valentijn te zijn!

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/03/31/ineens-leest-bijna-iedereen-die-ene-dichtbundel-7776888-a1552607

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *