Vandaag de dag 11.03.2018 (2)

Opgestaan in twee keer, vanmorgen.
Met pen en papier én de versgebakken croissants terug rond 9u in bed gekropen, en na wat gemijmer en geschrijf, terug in slaap gevallen tot 12u.
Eigenlijk wel wat veel geschreven vandaag, vandaar ook waarschijnlijk dat ik deze namiddag eventjes in de zetel in slaap gevallen ben. Of zou het kunnen dat ik oud word?! Neen,natuurlijk niet, is gewoon een schoonheidsslaapje!
Ik beken, ik trek graag selfie’s, foto’s van mezelf dus. Ik zie mijn eigen dan ook graag. Ik ben niet de mooiste, en zeker ook niet de grootste, slimste, slankste, jongste, braafste, … maar voor mijn leeftijd mag ik er zeker nog zijn, en van zodra ik mijn mond opendoe, val ik nog meer op…
Iedereen moet trouwens in de eerste plaats van zichzelf houden. Het is het fundament om als een tevreden mens door het leven te kunnen gaan. Valse bescheidenheid, en dergelijke onzin zijn er alleen maar om je klein te houden. En ik meet al maar 149 cm!
Bovendien is het noodzakelijke van-je-zelf-houden, nog iets heel anders dan narcisisme, want narcisten willen voortdurend bevestigd worden van hun uniek zijn. Een narcist is bovendien nooit tevreden over zichzelf, en zal er alles aan doen om geen concurrenten in de buurt te hebben. Narcisten moeten vooral bewonderd worden om wie ze niet zijn! Ze blazen zich op als kikkers! Maar als je ze kust worden ze echt niet die bewonderenswaardige persoon die ze graag zouden willen zijn. Eigenlijk houdt een narcist helemaal niet van zichzelf.
“Hou van jezelf, zoals van de anderen”, heeft een knappe gast ooit eens gepredikt, en dat is het enige waar het allemaal om draait, en indien we dit allemaal zouden doen, was er veel miserie de wereld uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *