Vandaag de dag 10.08.2018 (4)

Mensen denken dat je iemand zoekt die je gelukkig moet maken omdat je ongelukkig bent, maar zo is het helemaal niet. Je zoekt iemand omdat je gelukkig bent, en dus iemand anders gelukkig wilt en kan maken. En als je dan helemaal voor het geluk in de wieg gelegd bent, vind je iemand die gelukkig is en jou ook gelukkig wilt maken.
Daar draait het tenslotte allemaal om in de liefde, en je kiest dus niet iemand omdat je die nodig hebt en dus wilt krijgen, maar omdat je wilt geven.Zo voel ik het tegenwoordig toch aan. Toen ik negentien was, was dat anders, danĀ moest je iemand hebben, dan zocht je een lief om niet meer alleen te zijn, en je ging net doen als iedereen: trouwen, nestje bouwen, kindjes kopen…
En was dat dan verkeerd? Misschien wel, en alvast veel te jong om wijzer te zijn dan dat.
En is iedereen op latere leeftijd dan wijzer dan dat? Waarschijnlijk niet, maar die hebben dan pech dat het leven hen dat niet geleerd heeft.
Ik heb het ooit gedaan, gezocht op een datingsite, maar dat is dus totaal verkeerd als je meer wilt dan een partner, want de schoonste liefde die laat zich niet vinden, maar die vindt jou. Die werpt zich in je schoot, die overvalt je, die overkomt je!
Nu gaan we zo stilaan beginnen zwijgen over de liefde, want dat heeft ze niet graag, dat iemand zegt hoe ze moet zijn. Ze blijft liever wat exclusief, mysterieus en intiem. Bovendien als je te zeer focust op iets analyseer je dat meestal kapot. Dus laat het los, en dan komt alles wel weer terug in orde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *