Vandaag de dag 04.05.2018

Van slechte herinneringen heb ik nog enkel last in mijn dromen, maar ze zijn wel hardnekkig en ze beïnvloeden de sfeer overdag.
Ik ga er echter niet over uitweiden, want dan bevestig ik ze nog meer in hun bestaan, en ik ga mij vandaag concentreren op wat er overdag moet gebeuren. Die vervelende triggers die mij aan vroeger doen denken moet ik maar zoveel als mogelijk mijden. Straks spring ik de tuin in, en dan hoop ik dat daar wat positievers valt te ontdekken.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Trigger
Triggers zijn een heel vervelend iets, en waarschijnlijk is er gisteren iets gebeurd of werd ik met iets geconfronteerd dat zo’n trigger in werking heeft gezet. Vaak weet je zelf niet wat het is, maar je krijgt weer gevoelens zoals je die ooit gekend hebt bij dergelijk gebeuren, en die werpen je terug in het verleden.
Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je vandaag gemanipuleerd wordt, of dat je onrecht wordt aangedaan, of angst of verdriet, en dat dan ook meteen de sterke gevoelens uit het verleden weer mee boven komen en de zaken nog wat erger gaan maken.
Raar dingen hoor triggers, maar gelukkig zijn er ook positieve, zoals de geur van een bloem, een lief woord, of een mooi gebaar…En gelukkig ook zijn dromen maar dromen, en moet je overdag de confrontatie niet langer daadwerkelijk aangaan met de personen die jou die slechte herinneringen bezorgd hebben.
Het kwaad is lang geleden geschied, maar ik heb het overleefd, en grotendeels verwerkt. Lang houdt het mij niet meer in zijn ban, en het is niet langer zelfvernietigend. Het was er, het verleden, en daarmee basta!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *