Sluipverkeer

Is het jullie ook al opgevallen dat er steeds meer en meer lapmiddelen worden gebruikt om het verkeer uit jullie straten te houden. Wel dat komt omdat jullie allemaal een auto hebben!

Ik weet het, ik heb makkelijk praten, ik heb geen auto, en dat komt waarschijnlijk omdat ik met dat ding niet kan rijden. Maar zelfs al kon ik er mee rijden, veel zou ik er denk ik niet meer mee buiten komen, want ik vind het verkeer verschrikkelijk, word er doodnerveus van, en voel mij ongemakkelijk tussen die drukte

Is het grote probleem van de mens en milieu niet dat we ons voortdurend moeten en willen verplaatsen? Kan dat niet wat afgeremd worden? En moet dat dan altijd met de wagen gebeuren? Kan dat ook niet af en toe, en liefst zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of met de fiets? Maar dan moet er wel eerst goed en comfortabel openbaar vervoer zijn enĀ  veilige fiets- en voetpaden, en dat is er allemaal niet.

Vanaf maart start er hier in de Vosdelle en omliggende straten een proefproject tegen sluipverkeer. Een lapmiddel dus, want dan zullen er weer andere plaatsen en straten gevonden worden om met die auto zo vlug mogelijk ergens ter plaatse te geraken.

Ik heb deze week weer eens boodschappen gedaan via internet, en straks worden die gebracht, door een bestelwagen natuurlijk, maar die bedient waarschijnlijk een tiental mensen, wat hopelijk toch een negental wagens minder op de baan betekent. Ideaal is het niet, maar wel een druppel op een hete plaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *