Reinaert

Weer een update, doorgestuurd door mijn zoon, van een dag intensieve zorgen voor Reinaert:

Reinaert heeft al bij al een rustige nacht gehad. Vanochtend hebben ze beslist om het beademingstoestel volledig uit te zetten, om te zien wat dat gaf. Toen men zag dat hij volledig zelf kon ademen, heeft men rond 10u dan de tube uit zijn keel gehaald. Na drie weken komt dus eindelijk een einde aan de intubatie. Hij krijgt enkel nog een heel klein beetje zuurstof via de neus, maar dat is om hem wat comfort te geven tijdens ontwenningsverschijnselen.

Doorheen de dag kwam ook de kiné om hem te helpen de slijmpjes op te hoesten die nog in zijn longen zitten.

Wat het ontwennen betreft: fentanyl staat nu op 0,4 ml/u (was 0,5) en dexdor eerst op 1,2 maar vervolgens terug tot op 1,8 ml/u gezet (was 2,2). Hij heeft er duidelijk last van en jammer genoeg staan we als ouders machteloos. Wat vroeger allemaal werkte om Reinaert te kalmeren of te troosten, heeft nu geen enkel effect. Hij kijkt wel in de richting onze stem, en brengt af en toe klanken uit alsof hij iets wil zeggen.

Dus hij begint ook meer wakkerder te worden, zij het in een waas. Maar het lijkt dat onze aanwezigheid hem nog onrustiger maakt, net terwijl hij zij krachten moet sparen voor de revalidatie.

Globaal gezien is de hoofdarts echter zeer tevreden met zijn huidige gezondheidstoestand: “we onderschatten hem” en “normaal gezien geen dialyse, want de nieren lijken ok” heb ik hem onder meer horen zeggen.

David Joly – 06.10.2022

De hoofdarts van Reinaert is Lars Desmet en de ouders zeggen dat het een lieve en empathische dokter is. Reinaert zal dus, van zodra hij wakker is, wel graag vriendjes zijn met de dokter, zo ken ik hem.

De miserie mag wel stilaan gaan stoppen voor mijn grootste schat, het is genoeg geweest. Ze zeggen wel dat hij zich van niets bewust is, en niet afziet, maar dat gevoel heb ik niet. Het is verschrikkelijk onrechtvaardig, dit doe je een kind niet aan!!!

Onze hoop is dat volgende week het licht weer aangaat voor Reinaert, en de zon gaat schijnen…

 

8 gedachten over “Reinaert

  1. Reinaert zal uiteindelijk wel helemaal afkicken, maar mss beter traag dan te snel. De dokters zullen het wel goed in de gaten houden dat hij niet te onrustig wordt. Er is in elk geval veel positieve vooruitgang. En het is inderdaad oneerlijk dat hij dat allemaal moet doorstaan. Dikke knuffel voor iedereen !

    • Ja, de verpleging is heel alert. Hij wordt heel goed verzorgd! Bedankt, Maria, en ook de ouders zijn dankbaar voor die lieve reacties.

  2. Dat is goed nieuws! Het komt wel goed Micheline, wat zal je blij zijn als je Reinaert in je armen mag sluiten, wellicht de gelukkigste dag in je leven, ik wens je het zo!

  3. Zo erg en frustrerend wat jullie allemaal moeten meemaken. Maar stilaan wordt Reinaert weer beter en we zijn blij dat hij weer van enkele buisjes af is. Hij is in goede handen en omringd met zoveel liefde…
    We sturen jullie veel kracht en moed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *