Noten in de tuin

Wat ik niet staan heb in mijn tuin, zijn notenbomen en nochtans zijn nootjes, naast bessen, heel gezond en lekker, want ze bevatten veel omega 3 en je krijgt er dus goede cholesterol van, en naar het schijnt meer verstand. Maar het zijn, in tegenstelling tot bessen, dikmakers of je zou net als de eekhoorntjes de hele dag van de ene boom naar de andere moeten springen.

Misschien moet ik toch maar eens op zoek gaan naar een notenboompje, maar ik vrees dat ik geen plaats meer heb om die aan te planten.

Vroeger vond je in volle natuur overal notenbomen, samen met de tamme kastanjebomen. Nu lijken die allemaal verdwenen, buiten de beukenbomen, want die kom ik hier in de streek nog wel vaak tegen, vooral dank zij ons Zoniƫnwoud. Gelukkig maar, want anders had dat eekhoorntje ook geen eten meer!

Wat ik wel staan heb in de tuin is een Japanse notenboom, die heb ik een paar jaar geleden geplant. Maar de Japanse notenboom, ofwel ginkgo, kan er wel 20 jaar over doen voordat er noten aan de boom groeien. Daarnaast heb je zowel een mannelijke als een vrouwelijke boom nodig om noten te kunnen kweken. Het is echter een heel mooie boom in de tuin, en hij heeft een heel mooi blad, dat trouwens geneeskrachtige eigenschappen zou hebben.

Voorlopig houden we het dus maar bij veel noten op onze zang, in plaats van noten in de tuin, en de rest kopen we in de winkel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *