Honderdentien jaar geleden…

Op 19 december 2018 zouden mijn man en ik 50 jaar getrouwd zijn geweest, en zo’n honderdentien jaar geleden trouwden in hetzelfde gemeentehuis van Overijse ook de ouders van mijn moeder en dus mijn grootmoeder met mijn grootvader.
David en Audrey kregen tergelegenheid van hun huwelijk dit kaartje toegestuurd, vanwege een neef van mij.

Inderdaad mijn grootmoeder zei niet veel, maar vloeken kon ze als de beste, en dat talent gaf ze ook aan mij door. David is wat rustiger daarin, maar wat niet is kan nog komen, en weet wie wat zijn kinderen gaan doen, want als het in de genen zit…
Ik zelf ben ook heel blij met het kaartje, vooral omdat ik niet meer precies wist wanneer zowel mijn grootvader “Tiske” Caron als mijn grootmoeder Maria De Leers overleden waren.

Ook de namen van de ouders van mijn grootouders kende ik niet, en nu weet ik dus ook wanneer mijn peter en meter getrouwd zijn: 27 juni 1908.

Ik lees ook op het kaartje dat hun toenmalige huisdokter Poot hun getuige was. Dat was de vader van dokter Poot die later onze huisdokter werd en mij destijds het heugelijke nieuws kon meedelen dat ik zwanger was.

Bedankt Marc en Marylene voor dit kaartje!

2 gedachten over “Honderdentien jaar geleden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *