Graag alleen zijn

Mensen die graag alleen zijn hebben deze 17 unieke persoonlijkheidskenmerken.
 
We kennen allemaal iemand die echt geniet met gezelschap van anderen. Ze worden vaak omschreven als levendig, en zorgen er bewust voor dat ze zijn waar het wat drukker is. Ze hebben behoefte aan frequente menselijke interactie en kunnen gevoelens van verdriet en isolement ervaren wanneer ze alleen zijn. Voor een eenling is het tegendeel waar.

Het is niet zozeer dat ze een hekel hebben aan het met andere mensen zijn, maar ze richten zich meer op kwaliteit dan op kwantiteit als het gaat om hun eigen persoonlijke relaties. Ze nemen graag de tijd en ontwikkelen graag diepere, langdurige connecties met een selecte groep mensen, in plaats van dat ze zich richten op een groot aantal kennissen.

Tijd is ook erg belangrijk voor een eenling, dus ze willen er zeker van zijn dat ze hun tijd verstandig besteden. Voor een eenling is tijd in hun eentje doorbrengen niet alleen een verlangen, maar ook een absolute noodzaak om een gezond gevoel van evenwicht en gezond verstand te kunnen behouden. Welk type persoon beschrijft jou het beste? Ben je liever alleen of in het gezelschap van anderen?

Hier zijn 10+ unieke persoonlijkheidskenmerken die mensen die graag alleen zijn vaak hebben:

1. Hun tijd is waardevol
Eenlingen koesteren hun tijd. Ze weten waar ze van houden en wat ze haten en gaan niet zomaar naar een evenement toe om alleen maar even van huis te zijn. In plaats daarvan zijn ze veel kieskeuriger over met wie ze hun tijd door willen brengen en zullen ze hun energie steken in dingen waar ze gepassioneerd over zijn. Een eenling weet wat hun tijd en energie waard is die ze besteden aan dingen waar ze gepassioneerd over zijn. De mensen die voor hen belangrijk zijn, zijn altijd een prioriteit. Als een eenling je opzoekt, weet je dat je hun tijd waard moet zijn, want een eenling heeft geen enkel gezelschap nodig.

2. Ze zijn heel zelfbewust
Omdat eenlingen zoveel tijd besteden om na te denken en introspectie, leren ze veel over zichzelf en hun omgeving. Ze zijn niet bang om te voelen en doen het juist heel goed wanneer ze diepe, één op één brainstormsessies hebben met hun eigen geest.

3. Ze zijn kalm en rustig
Eenlingen houden ervan om ongewenste aandacht te vermijden of in de schijnwerpers te staan, zodat ze koel en kalm kunnen blijven in een stressvolle situatie om te voorkomen dat het uit de hand loopt. Om dezelfde reden hebben ze vaak een afkeer voor dramatische en irrationele mensen en zullen ze er alles aan doen om dit soort mensen te vermijden.

4. Ze zijn ruimdenkend
Alleen omdat een eenling er de voorkeur aan geeft om de deuren gesloten te houden, betekent dat zeker niet dat hun geest ook gesloten is. Integendeel, want een eenling heeft de neiging om uiterst onbevooroordeeld te zijn en wil graag nieuwe plaatsen, ideeën en ervaringen meemaken. Het kan zijn dat er gewoon wat rust nodig is voor en na het hebben van gezelschap.

5. Ze zijn trouw
Vaak als je het woord “eenling” hoort, ga je er automatisch van uit dat dit betekent dat ze geen vrienden hebben. Dit is niet vaak het geval. Een eenling heeft wel vrienden, maar in plaats van grote groepen vrienden te hebben, zijn ze veel kieskeuriger met wie ze omgaan. Omdat ze de aandacht van anderen niet nodig hebben om gelukkig te zijn, kunnen ze selectiever zijn over met wie ze hun tijd doorbrengen. Voor de mensen die het geluk hebben om door een eenling gekozen te worden, kun je erop rekenen dat zij een betrouwbare en loyale vriend zijn waarop je altijd kunt rekenen.
6. Ze hebben duidelijke grenzen
Nee zeggen is vaak moeilijk voor mensen die anderen graag tevreden stellen, maar niet voor een eenling. Omdat ze zich niet bezig houden met het krijgen van goedkeuring van een ander, zijn ze niet bang om uit te komen waar ze voor staan, vooral niet als ze het gevoel hebben dat ze worden gebruikt.

7. Ze kennen hun sterke en zwakke punten
Eenlingen zijn in staat om een stapje terug te doen en een mentale checklist te maken van hun sterke en zwakke punten. Ze weten dat ze niet perfect zijn, maar ze streven er nog steeds naar om zichzelf te verbeteren.

8. Ze zijn empathisch
Eenlingen zijn zich zeer bewust van hun eigen gevoelens en de gevoelens van hun omgeving. Ze zijn bereid om als in andermans schoenen te lopen en de behoeften van andere mensen te begrijpen en te respecteren.

9. Ze zijn niet perfect
Omdat niemand perfect is, geldt hetzelfde voor een eenling. Het goede aan een eenling is echter dat je ze niet hoeft te vertellen dat ze niet perfect zijn, omdat ze zich al goed bewust zijn van de verbeterpuntjes aan zichzelf.

10. Ze worden geleid door hun eigen intuïtie
Eenlingen zijn zeer gedreven door hun eigen intuïtie. Hun onderbuikgevoel is sterk en intens en kan ze waarschuwen voor gevaar of waarschuwen als iets niet goed aanvoelt. Ze kunnen vaak als snel een sterk gevoel krijgen van iemand, zonder dat ze veel met diegene zijn omgegaan. Dit kan een goede of slechte zaak zijn, want het kan moeilijk zijn om aan de goede kant van een eenling te komen als hun eerste indruk van jou niet positief was.

11. Ze zijn niet mede-afhankelijk
Eenlingen hebben er totaal geen probleem mee om alleen te zijn, zodat ze hun tijd niet verspillen met de verkeerde mensen uit angst om alleen te zijn. Dit betekent niet dat een eenling nooit iemand anders nodig heeft, maar dat ze eerst van zichzelf afhankelijk zijn, in plaats van voortdurend aandacht en goedkeuring van anderen nodig te hebben.

​​​​​​​12. Ze zijn vriendelijk en medelevend
Eenlingen hebben vaak een bepaalde zachtere aanpak als het gaat om de omgang met anderen. Ze zijn in staat om verder te kijken dan hun eigen behoeften en willen echt begrijpen hoe ze zich ten opzichte van anderen kunnen opstellen om hun medeleven te tonen.

13. Ze zijn moedig en dapper
Eenlingen zijn comfortabel met zichzelf en zijn zelfverzekerd met wat ze kunnen. Ze zijn niet bang om de tijd te nemen voor zelfreflectie en hun innerlijke demonen op te zoeken in plaats van hun leven te vullen met externe afleiding.

14. Zij houden van zichzelf
Eenlingen houden van zichzelf, maar niet op een egoïstische, narcistische manier. Een eenling begrijpt dat om echt van iemand anders te houden, ze eerst van zichzelf moeten kunnen houden. Dit concept kan voor sommige mensen moeilijk te begrijpen zijn, maar een eenling is meer gericht op het ontwikkelen van diepere, authentiekere vriendschappen, in plaats van die neppe en niet diepgaande relaties.

15. Ze zijn betrouwbaar
Eenlingen begrijpen dat tijd kostbaar is, dus ze zullen jouw tijd niet verspillen. Je er op rekenen dat een eenling op tijd komt en betrouwbaar is. Ze zullen je niet laten wachten of helemaal niet komen opdagen. Als ze je iets beloven, dan zullen ze zich tot het uiterste inspannen om zich aan de belofte te houden.

16. Ze hebben emotionele kracht
Eenlingen hebben een diepe innerlijke kracht en houvast in moeilijke tijden. Ze weten hoe ze die momenten van pijn, frustratie en woede moeten doorstaan en staan geen triviale dingen in het leven toe.

17. Ze hebben een sterke moraal
Eenlingen hebben een groot gevoel van goed en kwaad en een eenling zou nooit iets doen waar ze het niet mee eens zijn of waar ze zich niet prettig bij voelen. Groepsdruk werkt gewoon niet met een eenling! Ze zijn niet bang om op te komen voor waar ze in geloven en zijn niet snel overtuigd of beïnvloed door anderen.

BRON: www.apost.com

6 gedachten over “Graag alleen zijn

 1. Micheline…,

  Wat een openbaring om te zien dat iemand mijn aard zo nauwkeurig kan opschrijven zonder mij te kennen.
  Ik herken mij in alle 17 punten.
  Erg leuk omdat het vaak voelt als zonderling zijn.
  Alhoewel ik daar niet mee zit omdat ik geen enkele behoefte heb om aan een soort standaard te voldoen.
  Met hartelijke groet,
  Koen van Woensel

  • Beste Koen,
   Ik heb het artikel wel niet zelf geschreven hoor (zie de bron onderaan) maar ik herken er ook mezelf in.
   Dus zo zonderling ben je niet!
   Groetjes,
   Micheline

 2. Zo herkenbaar en tegelijk word je door andere mensen als raar bestempeld of arrogant omdat je graag alleen bent en je niet aan de eerste de beste vast klampt om maar niet alleen hoeven te zijn.Ook ik heb weinig echte vrienden en kan mij storen aan oppervlakkig gedrag en meelopers :-).

  Groetjes gena

  • Och, eigenlijk zijn dat allemaal etiketjes.
   Laten we het houden op het feit dat elk mens anders is, en er niets mis is met graag alleen zijn.
   Moet kunnen!
   Micheline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *