Einzelgänger

Ik moet wel een heel slecht en eenzaam mens zijn, want ik heb noch familie, noch vrienden uit te nodigen op de trouw van mijn zoon. Een echte einzelgänger dus!
Vanmorgen besefte ik dat pas, want het was mij eigenlijk nog niet opgevallen.Dus wat je niet hebt, mis je ook niet? Neen, blijkbaar niet. De familie die familie was voor mij, die zijn allemaal overleden, en de rest is nooit familie geweest. Vrienden, heb ik één goede vriendin, die te ziek en oud is om naar het feest te komen, en voor het overige zijn alle mensen eigenlijk gelijk voor mij. Dus zo slecht ben ik dan ook weer niet.En eenzaam? Ook niet, vermits alle mensen  gelijk zijn, en de wereld overvol is van gelijke mensen. Ik woon namelijk niet op een eiland, al zou ik dat af en toe wel eens willen. Ook dit blog wordt trouw gelezen, geen enkel woord wordt blijkbaar overgeslagen, en vermits internet wereldwijd gaat, ben ik goed omringd.Ik geef wel toe, ik ben niet vlug content. Voor zowel familie als vrienden streef ik kwaliteit na, en vooraleer iemand een eretitel krijgt van mij, moet ik daarvan overtuigd zijn. In de loop der jaren en in de loop der ervaringen, heb ik denk ik wel, de nodige mensenkennis opgedaan.Bovendien, alles komt en gaat in je leven, zo ook mensen. En het zijn er een hele hoop geweest, die ik nog diep in het hart draag. Sommige verdienen het niet eens, als ik de pijn erbij reken, maar mijn hart is wijzer dan mijn verstand, en misschien ook wel vlugger content dan mijn verstand…Een paar definities van einzelgänger:

Einzelgänger
de einzelgänger zelfst.naamw. (m.) Uitspraak: [‘ɑjntsəlgɛŋər] Verbuigingen: einzelgänger|s (meerv.) iemand die graag zelfstandig handelt Voorbeeld: `Hij woont alleen, heeft geen vrienden en is een echte einzelgänger.`Synoniemen: ind…
Gevonden op http://www.woorden.org/woord/einzelgänger

Einzelgänger
Een einzelgänger (naar het Duits, “alleenloper”) is iemand die bij voorkeur alleen is en zijn of haar eigen gang gaat. Vaak is dit geen keuze maar een karaktertrek. Een einzelgänger hoeft niet per definitie succesvol te zijn. Ook is het niet per se een keuze van de betrokken persoon. Het is een gedrag dat zowel in karakter besloten kan liggen,…..
Gevonden op http://nl.wikipedia.org/wiki/Einzelgänger

Einzelgänger
1) Iemand die zich graag afzondert 2) Individualist 3) Solistisch persoon
Gevonden op http://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/EINZELGÄNGER/1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *