Vroeger, op ’t school, in ’t Kasteeltje, kregen we tijdens het jaarlijkse Sinterklaasfeest, eierkoeken van bij bakker Danhieux in Overijse, met warme chocolademelk. De eierkoeken worden trouwens nog altijd gemaakt bij de bakker en wel naar het aloude recept van de grootouders.
Nu heb ik toevallig gisteren op een Hollandse website een recept gevonden, en ga ik ze zelf ook eens proberen maken.
Recept voor een 20-tal eierkoeken
Bakken in de oven op 200 graden.
4 eieren een dik kwartier mixen op hoogste stand.
250 gramĀ basterdsuiker (bruine suiker) bijvoegen en nogmaals 10 minuten mixen.
Zeef 250 gram zelfrijzend bakmeel en voeg toe (niet mixen!)
Schep 6 scheppen op de bakplaat en het bakpapier en laat een 5-tal minuten bakken. Opgepast want het bakken gebeurt heel snel, dus bij de oven blijven!
Er rest mij nog alleen warme chocolademelk te maken en het is feest!