Duurzame helden

Vandaag heb ik mij hiervoor kandidaat gesteld. Met mijn website. Welzijn ligt mij heel nauw aan het hart, en duurzame ontwikkelingen zijn nodig, als we sommige dingen willen veranderen en verbeteren, zeker op gebied van welzijn.
Niet dat ik mezelf een held of heldin vind, maar gewoon om eens te zien en te kunnen volgen wat hierbij uit de bus komt.

Gezocht: Duurzame Helden

Hoeilaart doet mee aan de allereerste Week van de #duurzamegemeente.

Op 25 september 2018 viert de hele wereld de derde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties: een langetermijnagenda met zeventien doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moet maken tegen 2030. Deze doelstellingen worden de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen of Sustainable Development Goals (SDG’s) genoemd.

Samen met meer dan zestig andere Vlaamse steden en gemeenten viert Hoeilaart die verjaardag een hele week lang: van 18 tot 25 september hangen we de SDG-vlag uit aan het gemeentehuis en zetten we onze eigen ‘Duurzame Helden’ in de kijker. Deze helden zijn Hoeilaartse burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bezig zijn met duurzame ontwikkeling. Zij worden de lokale gezichten van de zeventien mondiale doelstellingen.

Hoeilaart zoekt duurzame helden

Ben jij in je dagelijkse leven (in je job, je hobby, je vereniging) bezig met thema’s als armoede, gezondheid, welzijn, milieu, energie, onderwijs, vrede, gelijkheid, consumptie, mondiale samenwerking? Dan ben jij ongetwijfeld een Duurzame Held! Hoeilaart pakt graag uit met jou als inwoner.

Stel je snel kandidaat via vrijetijd@hoeilaart.be (liefst voor 7 september 2018).
Ken je andere mensen die zich dagelijks inzetten om van Hoeilaart een aangenamer, positiever, veiliger, gezonder, eerlijker, rechtvaardiger, duurzamer plekje te maken? Geef ook gerust hun namen door!

Wat doet een Duurzame Held tijdens de Week van de Duurzame Gemeente? Gewoon z’n ding! Het gemeentebestuur zorgt ervoor dat je het nodige campagnemateriaal krijgt om je heldenstatus in de kijker te zetten én maakt lawaai rond alle helden via de communicatiekanalen van de gemeente, in de lokale media en op de campagnewebsite www.duurzamegemeente.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *