Mijn doodskist

Dat is nog eens een goed idee, je doodskist zelf maken!

Een grote kartonnen doos beschilderen en beplakken met oude foto’s, tekeningen van de kinderen en kleinkinderen, vullen met mooie herinneringen, een zelfgemaakt kussentje en een sprei, en zo de oven in!

Gisteren gezien op tv in een documentaire over Schotland. De dame had een voorkeur voor de boeddhistische filosofie en was  heel creatief op vele gebieden. Ik weet niet of het mag in België, maar ik vind het in elk geval een fantastisch idee!

Zij woont aan de Noordzee en wou dus uitgestrooid worden in zee, en ik kies voor de IJsebroeken, een natuurgebied in Overijse, waar ik de fijnste natuur- en jeugdherinneringen aan heb.

Als ik dan vertrokken ben van deze plek, om voor eeuwig rond te dobberen tussen het hoge riet en de waterlelie’s, zal ik elk jaar de verandering van de seizoenen van heel dichtbij meemaken, de zwanen weten broeden, de zilverreiger begroeten en samen met de padden en de kikkers voor een kwaakconcert zorgen, dat de waterkiekens op de zenuwen gaat werken.

Waterman zijnde, zal ik in mijn element zijn in het water, en zowel zon als maan zullen in mij verschijnen, dag en nacht afwisselen, storm en windstil mij beroeren, en vermits het natuurgebied beschermd is, zal niets of niemand nog mijn rust kunnen verstoren. Welk een prachtig vooruitzicht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *