De angst zich te vervelen

De angst om zich te vervelen is groot bij de mensen, en in de zomer en vakantie lijkt die extra groot.

Dit weekend was er een feestje in onze Vosdellestraat, met het nodige geboenk van wat men muziek noemt, en een grote behoefte aan veel parkeerruimte. Er kwam zelfs een microfoon aan te pas om de nodige boodschappen door te geven en de vuurkorven zorgden waarschijnlijk voor de nodige warmte en rookgeur. Tot ongeveer twee ’s nachts…

De Vosdellestraat is een kleine en smalle straat, met eengezinswoningen, en leent zich blijkbaar niet tot grote festiviteiten, maar waarschijnlijk denken onze internationale buren daar anders over. Andere bewoners, andere culturen, want veel Vlamingen en Belgen wonen hier niet meer, en dus moeten degene die overblijven zich hoognodig aanpassen.

Ik hou niet van de zomer, en niet alleen in de Vosdelle, maar nergens, of het zou ergens op een plaats moeten zijn waar geen festivals, animatie, toeristische attracties…en dergelijke plaats vinden. En waar vind je dat nog?!

Om nog maar te zwijgen over wat dat allemaal meebrengt voor het milieu en de natuur!

Nacht in juli

De sterren aan de hemel geven toe
dat ik vannacht de juiste stappen doe,
ik heb het bed, de kamer en het huis verlaten
en spoed mij opgeruimd door ingeslapen straten,
ik laat mijn dagdroom die het niet kan laten
nog na te blijven gonzen laat ik praten,
ik hak de straatweg in de pas, ik ben niet moe,
ik ga naar gras en water, naar niets en niemand toe.

J.B.Charles

2 gedachten over “De angst zich te vervelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *