Brief aan Sinterklaas

Mijn brief aan Sinterklaas ligt weer klaar. Ik vraag hem elk jaar hetzelfde, maar dit jaar wordt het extra moeilijk, want de post staakt, en ik weet niet of de Sint mijn brief ooit zal krijgen. Misschien verstuur ik hem maar beter via email…

Er is hier in België en Nederland ook al een hele tijd een ganse heisa aan de gang rond de figuur van Zwarte Piet, die zou niet meer zwart mogen zijn, want dat is racistisch.

Wat was het leven vroeger toch veel simpeler, en toen was een kinderfeest nog een feest, nu is het enkel veel gekibbel en gezeur.

In het derde leerjaar, ik was toen negen ben ik te weten gekomen wie Sinterklaas uiteindelijk was, en ik heb het ook meteen aan mijn jongere zus verteld, die daar niet blij mee was. Ja, ik ben altijd al een slecht vel geweest!

Tot mijn twaalfde is de Sint blijven komen, zowel bij mijn ouders als bij mijn grootouders. Van mijn grootmoeder kreeg ik trouwens elk jaar een pop, die allemaal nog als nieuw waren, toen ik ophield met er mee te spelen. Mijn moeder heeft er een deel van aan de kinderen van mijn zus kunnen geven.

Op school was Louis Dewilder met zijn mooie stem en uitspraak onze Sinterklaas, en was er ook altijd een sinterklaasfeest bij “Kezze”, één van de danszalen van Overijse, en dan kregen we warme chocolademelk, met een eierkoek van bij Danhieux. Ik vraag mij trouwens af, of ze die nog altijd bakken?!Op de vooravond van Sinterklaas moeten kinderen altijd hun schoentje zetten, met wat lekkers in voor het paard van de Sint, maar dat hebben wij thuis nooit gedaan. Brieven heb ik wel geschreven, maar veel haalde dat niet uit, de poppen bleven maar komen!Brief aan Sinterklaas

Alleenstaande vrouw zoekt een lief,
Liefst eentje met het hart op de tong
En het verstand op de juiste plaats.

Lieve Sint, het hoeft geen nieuwe man te zijn,
Maar wel een open geest
En met veel gevoel voor humor.

Soms moet hij wel tegen een stootje kunnen,
Én hij moet zeker van katten houden,
En natuurlijk heel veel van mij!

Dank u Sinterklaas,
De groetjes,
Ook aan Zwarte Piet.

Micheline Baetens – 17 november 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *