About Time

Italiaanse liefdesliedjes zijn de mooiste, en dat komt waarschijnlijk door de taal zelf. En de film die mij dit liedje liet kennen, is ook niet slecht!

About Time vertelt het verhaal over een jongeman die het vermogen bezit in zijn leven terug te reizen door de tijd. Hierdoor krijgt hij de mogelijkheid gemiste kansen goed te maken. Het verhaal is natuurlijk onwaarschijnlijk; toch komt de film niet over als een grote fantasie. De jongeman maakt op zo’n goede manier gebruik van zijn bijzondere eigenschap dat je uiteindelijk zou wensen zelf ook over dit vermogen te beschikken. Een ontroerend verhaal over liefde, niet alleen over jonggeliefden, maar ook over de liefde tussen ouders en kinderen en broers en zussen.

Als Tim 21 wordt, vertelt zijn vader hem een haast ongelooflijk geheim: alle mannen uit hun familie kunnen teruggaan in de tijd om hun eigen verleden opnieuw te beleven. Hij kan een bepaalde situatie steeds anders aanpakken, tot die wel goed afloopt. Die gave wil hij gebruiken om het hart van de beeldschone Mary te veroveren, maar hij komt erachter dat ware liefde nog knap lastig is – zelfs als je het steeds weer over kan doen.

Ik had een typisch romantische comedy in gedachten maar het is zo veel meer dan dat!
Er zit zelfs nog een soort ‘moraal van het verhaal’ in die overigens geen cliché is over liefde.

Soms moet een mens zijn vooroordelen en nuchterheid aan de kant schuiven en zich laten verrassen door andermans fantasie. Dit keer was het een film.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *