Smetvrees

SMETVREES

door David Joly (Facebook)

“Gezondheid is een toestand van volledig fysiek, mentaal en sociaal welzijn en niet slechts de afwezigheid van ziekte of zwakte.” Dit is de definitie die de World Health Organization (WHO)in 1948 van gezondheid gaf. Die definitie werd sindsdien niet meer aangepast door de WHO. Fysiek, mentaal én sociaal welzijn…

Het was volgens mij al een tijdje gaande, maar sinds de coronastorm zijn media en wetenschappers nog meer eenzijdig de nadruk gaan leggen op het fysieke aspect van gezondheid, en verdwijnen mentaal en sociaal welzijn meer en meer naar het achterplan. Men wil virusdoden vermijden, maar vergeet dat men ook kan sterven aan een gebroken hart.

En wat doen grote bedrijven? Ze spelen handig in op die tendens en de verwarring bij de burger. Want gisterenavond kreeg ik tijdens een reclameblok o.a. spots te zien van Dettol, Physiomer en Qviva en zij vertelden me dit: “We zijn niet veilig in onze eigen slaapkamer, want daar leeft de kolossaal uitvergrote huisstofmijt. Buiten zijn we evenmin veilig, want dagelijks ademen we allerlei rare en vieze beestje in. Je huis moet perfect hygiënisch zijn zegt mevrouw de apotheker!”

Je zou voor minder smetvrees en een zwak immuunsysteem krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.