Schouders

Volgens onze huidige eerste minister moeten we met zijn allen onze schouders onder de crisis zetten, en de sterkste schouders moeten de zwakkeren ondersteunen.

Wijze raad geven is gemakkelijk en bovendien wordt die zelden goed opgevolgd. Wat wel helpt is het goede voorbeeld geven, mensen “inspireren” zoals dat tegenwoordig met een mooi woord heet.

Als de toestand zo precair is als men ons wil doen geloven dan zijn deze recente maatregelen, die men genomen heeft om corona te bestrijden, een pleister op een houten been, en te belachelijk voor woorden.

https://www.msn.com/nl-be/nieuws/politiek/de-croo-en-co-grijpen-opnieuw-initiatief-met-sneller-overlegcomit%C3%A9-en-ochtendlijke-persconferentie/ar-BB1akanz?ocid=msedgntp

Dezer dagen al eens op de bus of de trein gezeten? Maar daar wordt dus blijkbaar niets aan gedaan, want die inspanningen moeten van het beleid zelf komen, en daar wordt al honderden jaren niets aan verbeterd!

En wat te zeggen van te weinig bedden en te weinig personeel in ziekenhuizen, wiens schuld zou dat zijn?!

Een beroep doen op de schouders van de bevolking en zelf als overheid je schouders niet onder de problemen zetten die je zelf gecreëerd hebt, dat is pas onverantwoordelijk!
Mensen hun plezier afpakken gaat hen zeker niet inspireren en ertoe aanzetten om anderen die het ook moeilijk hebben te helpen. Solidariteit komt van gelukkige mensen, niet van verzuurde appels, die blijven in de korf liggen of tot moes verwerkt. En stilaan geraakt de inspiratie op en reageert iedereen verzuurd…

Geef ons daarom eens het goede voorbeeld meneer de eerste minister en zorg ervoor dat uw beleid  ons terug inspireert. U heeft uiteindelijk toch de sterkste schouders, nietwaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *