2018

Het feit van anders te zijn, maakt je ook uitzonderlijk en in vele gevallen ook sterker en mondiger. Je voortdurend moeten bewijzen en verdedigen geeft je de kracht om de tegenslagen van het leven als een uitdaging te zien, en de ervaring om ermee te kunnen omgaan.

Wie nooit wat tegengekomen is, ligt bij de eerste slag in het gezicht op zijn of haar gat, maar wie leren vechten heeft, en opkomen voor zichzelf, weet dat niets vanzelfsprekend is, en de problemen er zijn om overwonnen te worden.

En wat is er nu menswaardiger en mooier dan je problemen zelf te kunnen oplossen? Een grotere prestatie en voldoening zal je zelden beleven. Jezelf redden en daardoor het leven zoals het is aankunnen, en er plezier en verdriet aan beleven door het heft in eigen handen te houden.

Voor mij was 2018 een heftig jaar, en eigenlijk is dat niet eens uitzonderlijk. Ik heb gewankeld en getwijfeld, ben zelfs letterlijk gevallen, maar ook weer recht gekropen, en ik hoop weer eens de finish te halen zonder teveel kleerscheuren, samen met mijn dierbaren, en dan zal het weer goed geweest zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *