Zondag rustdag?

Ik denk dat mensen overspannen geraken van wat ze tegenwoordig in hun vrije tijd allemaal willen en moeten doen.

Vroeger was het simpel: je ging werken en in je vrije tijd ging je een pint drinken. Zondag was vooral rustdag. Tweemaal per jaar was het kermis en er waren de feestdagen die vooral rond de familie draaiden.

Tegenwoordig is het elke dag kermis en de keuze aan vrijetijdsbesteding is enorm en soms op het belachelijke af. Dus gedaan met de rust, ook in de vrije tijd, want we willen alles zoveel mogelijk meepikken.

Neem nu bijvoorbeeld “tuindagen”. Elk weekend zijn er wel ergens in de naaste en wat verdere omgeving tuindagen, en voor wie zoals ik graag tuiniert kan men het ganse jaar wel ergens naartoe trekken om die mee te maken. Maar is het dan op den duur nog interessant en plezant?

Volgende zondag ga ik samen met David en Audrey naar de Tuindagen van Beervelde, een traktatie voor mijn Moederdag, en natuurlijk verheug ik mij daar ontzettend op. Die tuindagen in het park van Beervelde gaan elk jaar tweemaal door, namelijk in de lente en in de herfst. Elk jaar wordt er ook een thema gekozen en dit jaar is dat voor de lentedagen “Italië”.


De Tuindagen op 10, 11 en 12 mei 2019 van 10 tot 18 uur
Heel opmerkelijk in Beervelde is de manier waarop exposanten rond het thema van de editie hun stand inrichten. Thema en gastland voor deze editie is “Italië”.
Laat je onderdompelen in de Italiaanse sfeer, proef van de Italiaanse delicatessen en beleef de laatste trends in tuindecoratie en tuininterieur.

Alle dagen
Angelo Dorny, groenspecialist en moestuinheld, geeft doorlopend lezingen over tomaten, zuiderse groenten en kruiden. Hoe kweek je die, waar moet je rekening mee houden en welke mooie potcombinaties kan je maken (440).
Beautiful Plants Holland (216) , plantengroothandel in Lochristi, brengt ons op het gebied van planten en bloemen het beste van Italië.
Show Garden Italy (302), deze “Italiaanse tuin” werd aangelegd ter ere van Orticolario, het beroemde tuinevenement dat begin oktober aan de oevers van het Comomeer werd gehouden.

Zaterdag & Zondag
Martine Van Huffel (703), gediplomeerd herboriste, heeft haar eerste boek geschreven, Leni’s Kruidenboek, niet alleen leerzaam maar ook een praktisch doe-boek voor kinderen. Het boek is op haar stand te koop en zij signeert het met plezier.
Optocht van “Mille et une Venise” in traditionele Venitiaanse carnavalskledij.

Zondag
Valentina Gatti, bezieler van Eat Love Pizza & Eat Love Lasagna (restaurants in Gent), komt tussen 14h en 16h haar boek “Eat Love Pizza” signeren op de stand van Ecosnooze (502).

Vespa Club Merelbeke komt met verschillende Vespa’s, ook oldtimers, naar de Tuindagen. Ze zullen opstellen ter hoogte van de ingang (108) waar je ze kan bewonderen en kan fotograferen.

De huidige bewoners, Graaf Renaud en Gravin Valérie de Kerchove de Denterghem, stellen alles in het werk om park en gebouwen te bewaren. Sinds 1995 is het park beschermd als monument. Bovendien zijn het fervente tuinliefhebbers, daar zijn deze tuindagen het duidelijke bewijs van.

Ik hoop met een paar (of meer!) mooie plantjes naar huis te kunnen komen, en hopelijk valt ook het weer mee, maar genieten zullen we in elk geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *