Week van de duurzame gemeente (Hoeilaart)

Dit zijn ze dus allemaal, de twintig Hoeilaartse Duurzame Helden voor de Week van de Duurzame Gemeente.

 https://www.duurzamegemeente.be/gemeenten/hoeilaart

De allereerste Week van de Duurzame Gemeente: meer dan 80 Vlaamse gemeenten doen mee!

Meer dan 80 Vlaamse gemeenten zetten hun Duurzame Helden in de kijker tijdens de Week van de Duurzame Gemeente, van 18 tot 25 september. Leer alle helden kennen op www.duurzamegemeente.be!

​​​Op 25 september 2018 viert de hele wereld de derde verjaardag van de ondertekening van Agenda 2030 van de Verenigde Naties: een langetermijnagenda met 17 doelstellingen die van de aarde een meer duurzame plaats moet maken tegen 2030.

Niet minder dan 81 Vlaamse steden en gemeenten vieren die verjaardag een hele week lang: Van 18 tot 25 september hangen ze de SDG-vlag uit en zetten ze hun eigen ‘Duurzame Helden’ in de kijker. Deze helden zijn burgers, scholen, organisaties, bedrijven of andere groepen die op hun manier bezig zijn met duurzame ontwikkeling. Zij worden de lokale gezichten van de 17 mondiale doelstellingen.

De gemeentes Aalst, Aarschot, Anzegem, As, Balen, Beerse, Berlaar, Bierbeek, Bilzen, Boom, Buggenhout, Diksmuide, Edegem, Essen, Etterbeek, Evergem, De Pinte, Kontich, Geel, Genk, Gent, Glabbeek, Grobbendonk, Haacht, Halle, Harelbeke, Herentals, Herenthout, Herzele, Heusden-Zolder, Hoeilaart, Hoeselt, Hoogstraten, Houthulst, Kalmthout, Kapellen, Kasterlee, Kortrijk, Landen, Langemark-Poelkapelle, Leopoldsburg, Lommel, Lubbeek, Lummen, Maldegem, Malle, Mechelen, Meeuwen-Gruitrode, Merelbeke, Middelkerke, Mortsel, Nazareth, Nijlen, Oostkamp, Opglabbeek, Oud-Turnhout, Putte, Ranst, Roeselare, Schelle, Schilde, Sint-Katelijne-Waver, Sint-Lievens-Houtem, Sint-Niklaas, Sint-Truiden, Temse, Tielt, Tienen, Torhout, Turnhout, Vilvoorde, Vosselaar, Westerlo, Wevelgem, Willebroek, Zelzate, Zemst, Zoersel, Zonhoven, Zulte en Zwalm ​schreven zich in en zullen tijdens de campagneweek van 18 tot 25 september hun duurzame helden in de kijker zetten! Vanaf 8 september kan je alle helden leren kennen op www.duurzamegemeente.be.

❓‍ Heb je een vraag over de campagne? Contacteer Heleen Voeten van de dienst Internationaal van VVSG via heleen.voeten@vvsg.be of 02/211.56.14.
De Week van de Duurzame Gemeente is een initiatief van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten, met de steun van het Federaal Instituut voor Duurzame Ontwikkeling, van de Directie Generaal Ontwikkelingssamenwerking en Humanitaire Hulp van de federale overheid en van de Vlaamse Overheid.

Micheline Baetens werkt aan 1 SDG (Sustainable Development Goals )

Met mijn weblog www.michelinebaetens.be probeer ik mensen duidelijk te maken dat zelfzorg heel belangrijk is voor ons algemeen welzijn. Dat doe ik zowel via de rubriek zelfzorg, alsook door mijn poëzie en dagelijkse ervaringen te delen.
Voor alles streven we naar kwaliteit in onze dagelijkse routine, maar daarbij verwaarlozen we helaas vaak onszelf. We zorgen ons leven lang voor anderen, maar zorgen we ook voldoende voor onszelf?
Door dagelijks te bloggen wil ik anderen motiveren om dat dus zeker te doen, waardoor we tot een zinvoller, gelukkiger en duurzamer leven kunnen komen.

https://www.duurzamegemeente.be/sdgs#sdg-03

SDG 3 wil tegen 2030 voor alle leeftijden een goede gezondheid verzekeren en welzijn promoten.
Binnen deze doelstelling is er aandacht voor zowel fysiek als mentaal welzijn. Daarnaast moet actie resulteren in minder verkeersdoden en minder overmatig drank- en druggebruik. VVSG wil bovendien een integrale benadering van gezondheidsbeleid stimuleren. Je kan dit thema immers niet los zien van hoe je beleid voert rond energie, armoede, klimaat, jeugd, onderwijs, vrije tijd en ongelijkheid. Voor een duurzaam resultaat is het daarom erg belangrijk om vakoverschrijdend te werken.

Wist je dat?

Het alcoholgebruik van 540.315 Vlamingen problematisch te noemen is. De meesten van hen situeren zich in de leeftijdsgroep 55-64 jaar (13%).
Er in 2017 op de Vlaamse wegen 290 verkeersdoden vielen? Dat zijn er 30 minder dan het jaar ervoor. Het streefcijfer voor 2020 is maximum 200 verkeersdoden.https://www.hoeilaart.be/nieuws/duurzame-helden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.