Vogelen in de tuin!

Wat is het plezantste wat er de afgelopen dagen gebeurd is en waarvan ik genoten heb?

Wel, dat is dat er drie jonge bonte spechten in de boom voor mijn raam zaten, en dat die zich tegoed deden aan de vlierbessen die stilaan beginnen rijpen. Dat was mijn plezantste belevenis het voorbije weekend.

Ik heb ze niet kunnen fotograferen want ze bleven geen minuut stil zitten. Dat is jong he, maar hun vuurrode staart verraadde elke beweging. En roffelen op de bomen konden ze ook al, de aard van het beestje zat er duidelijk in.

Ik ken twee soorten spechten, deze bonte en dan nog de “gewone” met de meer groenachtige veren, die ook veel minder opvalt tussen het loof.

Ik heb deze zomer veel jong volk, kleine vogeltjes, in de tuin gehad, en daar ben ik blij om, want in de winter was er heel wat minder gefladder, ook al hing er eten in de bomen. Ik ben dus blij dat het toch nog altijd goed gaat met hen, en blijkbaar met de liefde en hun gezinnetjes ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *