Verkiezingen in de Druivenstreek

Het is misschien goed om weten, dat wanneer ik commentaar geef op de politieke actualiteit, dat niet wil zeggen dat ik tot één of andere partij behoor. Ik probeer enkel objectief en rationeel te denken en daarbij speelt mijn politieke voorkeur zeker geen rol.

De verkiezingen komen eraan en dan wordt elke burger opeens weer belangrijk. Maar ze zijn allemaal zo voorspelbaar, onze politici, en eigenlijk aapt de ene de andere gewoon na.

Rij nu bijvoorbeeld maar eens rond in de Druivenstreek. In elke gemeente liggen er wel een aantal straten open, komen er nieuwe pleinen en gebouwen. “Openbare werken” lijkt het middel om de kiezer over de juiste streep te trekken.

Daarom wat een verademing, om ten gevolge van de vele omleidingen, nog eens in Overijse door Terlanenveld en Maleizenveld te rijden. Hopelijk blijven de boeren nog heel lang voort ploegen, want anders vrees ik dat ook onze laatste groene open ruimtes uiteindelijk zullen veranderen in beton en asfalt.

De verstedelijking van onze Druivenstreekdorpen heeft zich al lang geleden ingezet, en ik vrees dat er geen houden meer aan is. Bovendien wordt ook de jeugd hier slachtoffer van, want probeer maar eens genoeg te sparen om hier nog een huis of appartement te kopen. Ondoenbaar! Een woning die elders 350.000 euro kost, betaal je hier ruim tweehonderduizend euro duurder. Begin er maar aan, om dat afbetaald te krijgen. En we willen onze kinderen en kleinkinderen wel het liefst dicht bij ons in de buurt houden. Toch worden ze hier het dorp uitgejaagd!

Politici die hier oor en hart naar hebben, maar dan werkelijk heel dringend en daadwerkelijk, daar wil ik wel eens voor kiezen, maar ik vrees dat het kalf al lang verdronken is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *