Vandaag de dag

Vanmorgen rond half acht plots wakker geschrokken en samen met mijn katten vliegensvlug uit bed gesprongen (allee, ik iets minder snel) door een fel licht dat in mijn slaapkamer scheen, en telkens ik mannekes in fluoriderende pakjes over mijn erf zie stappen, slaat de schrik mij rond het hart, uit angst dat Infrabel – ge weet wel die brokkenmakers van het spoor – hier weer massaal geland zijn.
Zoals ik al geschreven heb, zijn hier in de Vosdelle en dus aan het treinstation van Hoeilaart, tussen 2011 en 2015 heel ingrijpende spoorwegwerken gebeurd, die heel wat vernielingen en andere miserie hebben teweeg gebracht voor de buurtbewoners. Maar gelukkig het was Infrabel niet, maar VolkerWessels Telecom, een onderaannemer van Telenet.
Gisteren had ik namelijk een brief gekregen om mij te verwittigen dat men de week van 22/1/2018 tot 26/1/2018 met graafwerken zou starten ter hoogte van mijnĀ  huis, en dat er kans zou zijn op hinder en ik dus mijn voorzorgen moest nemen en daar dus de komende week rekening moest mee houden.
Het zijn toch krakken nietwaar die aannemers, ofwel komen ze veel te laat, ofwel veel te vroeg, ofwel helemaal niet. Wel, deze keer was het dus veel te vroeg.
Voorzorgen heb ik dus niet moeten nemen en om elf uur lag de kabel van Telenet netjes onder het voetpad, was het voetpad terug hersteld, hadden ze ook hun rommel opvallend zichtbaar achtergelaten en gratis een stuk gazon omgeploegd.
Zou kennen we die mannen weer, er altijd voor zorgend dat hun doortocht nooit ongemerkt voorbijgaat en dat er altijd genoeg herstelwerk voor mij overschiet, zodat ik fit en gezond blijf. Merci mannen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *