Vandaag de dag 31.05.2018 (2)

Het ergste aan fysiek ouder worden, vind ik het verouderen van de huid.
De huid is zo’n gevoelig orgaan, dat gans je lichaam omhuld, en wat er binnen in je lijf gebeurt dat zie je niet, maar van je huid zie je en voel je elk plekje.
De rimpels, het minder soepel worden van je vel, het verkleuren, hier en daar een al dan niet verraderlijk vlekje, je merkt het allemaal.
Je huid is als de ringen van een boom het verraadt je leeftijd of je dat nu wil of niet, en je kan er weinig tegen doen.
Bestoppen? Ja, in bikini moet je zeker niet meer gaan rondlopen, en ik besteed nu ook al wat meer aandacht aan wat ik draag, zonder daarin te overdrijven. Ik ben maar wat blij dat ik terug kleedjes kan dragen, ondanks de ongewone maten. Maar blijkbaar ben ik niet de enige die daar last van heeft, want ik vind terug gemakkelijk en naar mijn goesting de gepaste kledij.
Ze zeggen wel, “je ziet er goed uit”, met daar dan ook nog eens “voor je leeftijd” achter, maar 1m49 en rond de 90 kilo is wel niet meteen een mannequinmodel. En “het is hoe je je voelt” zeggen ze er dan nog eens bij, “en wat je uitstraalt”.

Misschien wel, maar af en toe verlang ik toch terug naar dat meisje dat 50 kilo woog, met een stralende sproetjeshuid, en een vrolijk krullende paardenstaart. Niet te geloven soms, dat ik er ooit zo uitgezien heb!

Seffens naar de kapper, dan ziet de bovenkant er toch meer wat knapper uit, en wat onder dat haar zit, valt ook nog wel mee, denk ik. We gaan dus onze schoonheidseisen wat bijstellen en met een tevreden hart blijven ouder worden.

2 gedachten over “Vandaag de dag 31.05.2018 (2)

  1. Mentale veroudering vind ik veel erger dan de fysieke. Als ik om me heen kijk hoe (oud) vrienden en kennissen terugvallen op hun ‘brood en spelen’ leventje, alles maar blijven slikken, uit gemakzucht en lamlendigheid geen eigen mening durven geven of -nog erger- meer hebben-…
    Laat me dan maar m’n spataderen, m’n hangbuikje, m’n beginnende kaalheid….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *