Vandaag de dag 27.06.2018 (2)

Ik zou dit jaar vijftig jaar getrouwd zijn geweest.
Via de website van de gemeente krijg ik regelmatig de foto’s van de huwelijksjubilarissen doorgestuurd, en daar heb ik altijd gemengde gevoelens bij, en ook heel veel vragen.
Zijn die nu vijftig, zestig jaar, of nog langer bij elkaar gebleven omdat ze samen zo gelukkig zijn, of hebben die het enkel maar zolang uitgehouden bij elkaar?
Toen mijn ouders hun vijftigjarig jubileum vierden, en de burgemeester en de schepenen aan huis kwamen om hen te feliciteren, ben ik niet willen gaan. Mijn zuster was daar met haar kinderen, maar ik heb gezegd dat ik aan die komedie niet wou deelnemen.
In de eerste plaats omdat ik vind dat een schepencollege, en al zeker niet dat belachelijke koningshuis, daar op hun plaats bij zijn. Ik zie immers niet in waarom de staat en de koning ons zouden moeten vieren en feliciteren voor iets waar zij totaal niets mee te maken hebben, en uitsluitend privé is.
En ten tweede omdat ik wist wat voor een leven mijn moeder en vader als gehuwd paar samen gehad hadden. Over dat laatste wil ik niet uitwijden, maar ik kan jullie verzekeren dat er meer geruzied werd dan liefgehad.
https://www.youtube.com/watch?v=GhIs2gD28v0
Natuurlijk was mijn vader niet content dat ik niet wou komen, maar ik kon het echt niet opbrengen! Maar hij heeft dat goed gedaan, lachend en glunderend op de foto’s, naast zijn zieke vrouw, waar hij toch zo goed voor zorgde, maar die hij toch wel een paar keer, tijdens haar jongere en betere jaren, in het zothuis heeft gekregen.
Ben ik dan tegen het huwelijk? Helemaal niet! Maar wel tegen een “schijnhuwelijk”, waar er nog enkel wrok en rancune overblijft, en waar intimiteit en zorgzaamheid al lang uit verdwenen zijn.

https://www.youtube.com/watch?v=EFJ7kDva7JE&feature=youtu.be
En dat vieren van jubilarissen, dat mogen ze nu eindelijk ook eens gaan afschaffen! Een relatie is geen wedstrijd die je kost wat kost moet uitlopen, maar een verbondenheid tussen twee mensen, waar niemand anders zaken mee heeft, en zeker al niet een overspelige koning die zijn eigen dochter weigert te herkennen!

2 gedachten over “Vandaag de dag 27.06.2018 (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *