Vandaag de dag 27.02.2018

Ik weet het nu wel, een nieuwe relatie is niks voor mij!
Ik ben waarschijnlijk al veel te lang alleen en te zeer gesteld geraakt op mijn vrijheid, ofwel een dikke egoïst geworden die nog enkel zijn goesting wil doen, maar echt neen deze eerste, en meteen laatste date, heeft mij bevestigd in mijn vermoeden dat ik geen mens ben om zich terug vast te binden. Over en out!!!
En dat is toch wat al die oudere, alleenstaande mannen willen, een relatie waarop ze kunnen terugvallen, en een vrouw die voor hen kookt en hun kleine en grote pijntjes verzorgd. Maar dit meisje heeft dat lang genoeg gedaan, en mag er niet aan denken, dat het haar weer overkomt.
“Laat mijn maar lopen langs de straten”, zou Vermandere zingen, en liefst alleen!

Of nog beter zoals Ramses zongen:

Dit meisje is zodanig geëvolueerd dat geen man van haar leeftijd haar nog kan volgen of inhalen, of het moet degene zijn die dit beseft:

Voorschrift

Vrouwen die te veel spreken
zijn als murmelende beken,
die men vergeeft, maar vergeet.
Vrouwen die steeds bedenken
dat zij zich zelf wegschenken,
schenken hun kleed alleen.
Zoek naar de wijze, ware,
die nooit zichzelf verspilde
en nimmer toekwam aan sparen,
wier ogen het altijd beter
gezegd hebben dan haar stem:
hier ben ik, God vergeef me,
neem mij zoals ik ben.

Han G. Hoekstra

2 gedachten over “Vandaag de dag 27.02.2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *